Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 09:58 1 244 6

САЩ удрят рамо за освобождението на Мосул

  • ирак-
  • мосул-
  • сащ

Очаква се градът да бъде превзет през следващите шест месеца

САЩ изпращат своите военни съветници в близост до бойната линия на Мосул, за да окажат допълнителна помощ на иракските сили по превземането на града, съобщи ТАСС.

Това беше заявено от командващия международната операция срещу Ислямска държава генерал - лейтенант Стивън Таунсенд.

„Ние действаме все по-близо до иракските формации. Ние изменихме позицията си по време на битката за източната част на Мосул. Изпратихме военни съветници много по-близо до реалните формации“, заяви Таунсенд.

Той очаква с американска подкрепа, иракските сили да превземат Мосул през следващите шест месеца. Вече има планове за освобождението на Ракка, седалището на Ислямска държава. Акцията за превземането на Мосул започна в края на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    5 3 Отговор
    Шест месеца за превземането на един град? Тръгнали са да го превземат миналата година? Като имат интерес, мачкат малка държава за няколко седмици. Тук какво става? Ислямска държава да се замисли за пенсионен фонд за войниците си, че май ще се пенсионират там.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 кроко

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Да така е а русняците завзеха Палмира за нула време направиха си там концерта и пак я върнаха на миндилите. Важното е патардия да става налиииии ??

    Коментиран от #5

  • 3 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    върви бавно за да се пази живота на цивилните.

    Коментиран от #4

  • 4 на Деса шушито

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Я да ни припомниш глупостите, които плещеше в началото на офанзивата! За колко седмици щеше да падне Мосул? Хайде марш на Козяк за хонорара.
  • 5 Д'Мин

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Някои спряха едно настъпление в Ирак, и така дадоха възможност сили на ИД да се предислоциират към Палмира. Нарочно или не, ти ше кажеш, явно си голям разбирач.А тя се пазеше от милиции-доброволци. Сега САА са на 13км. от града и пак ще бъде върнат.

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Д'Мин":

    Ще го върнат и после ще изсвирят още един концерт пак ще го оставят на народната милиция да го охранява , а миндилите пак ще го превземат налииии !? Важното е войната и патардията да не спират и да върви търговията с оръжие налиии тролик !?