22 Февруари, 2017 07:02 3 596 3

Статуята на свободата приветства бежанците. Но за кратко!

  • статуята на свободата-
  • сащ-
  • бежанци-
  • транспарант-
  • ню йорк-
  • активисти

Надписът бързо бе свален

Статуята на свободата приветства бежанците. Но за кратко! - 1
Снимки: БТА/ AP

Транспарант „Бежанци, добре дошли“ се появи на Статуята на свободата в Ню Йорк, САЩ, предаде Си Ен Ен. Надписът, дълъг над 15 метра, приветства имигрантите, но за кратко.

Служилите от националната Служба по парковете на САЩ, отговарящи за поддръжката на паметници на културата, бързо свалиха надписа.

За отрицателно време обаче бяха разпространени кадри в социалните мрежи. Активистка група обяви, че е сложила транспаранта.

„Всички американци имат потомци от другаде. Имигрантите и бежанците правят тази страна велика. Бежанците и мюсюлманите са добре дошли тук“, обявиха от групата.

Статуята на свободата, подарена на САЩ от Франция, е един от най-популярните американски символи. Тя олицетворява свободата и стремежа към нея.

След встъпването в длъжност като президент на Доналд Тръмп много американците изразиха мнение, че свободата до голяма степен се ограничава. Държавният глава още в първите дни на мандата си подписа указ за ограничаване достъпа до страната на граждани на седем държави с предимно мюсюлманско население.

Статуята на свободата приветства бежанците. Но за кратко!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    10 2 Отговор
    Никоя статуя не е приветствала наглите мюсюлмански тълпи, това е цветнокожо-гейска групичка, опънала чаршаф!

    Американските граждани казаха какво желаят, избирайки Тръмп за президент, останалото за глупости и вятър в ушите!

    Коментиран от #2

  • 2 Коко

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Технически погледнато, за Хилари гласуваха близо 2 милиона повече хора, отколкото за Тръмп. Заради електоралната система обаче, Тръмп спечели повече Щати.

    САЩ никога не са били толкова разделени - необразованите реднеци от средните щати с/у образованите от Източното и Западното крайбрежие.
  • 3 Коко

    6 0 Отговор
    Оправете си превода:

    "Всички американци имат потомци от другаде." е безсмислено. Трябва да е "Всички американци са потомци на дошли от другаде"