22 Февруари, 2017 12:31 1 083 2

„Алтернатива за Германия“ губи почва под краката си

  • германия-
  • алтернатива за германия-
  • избори-
  • подкрепа-
  • спад-
  • парламент

Партията на Меркел събира 33% от гласовете

„Алтернатива за Германия“ губи почва под краката си - 1
Снимка: shutterstock

Подкрепата към крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ значително е спаднала, сочи ново проучване на „Франкфуртер алгемайне цайтунг“.

Ако парламентарните избори бяха днес, за движението биха гласували 8.5% от гласоподавателите. За справка – през месец октомври миналата година процентът е бил 12.5.

Изданието посочва, че една от причините за отдръпването на германците от партията е изказването на Бьорн Хьоке. Бившият вече член на движението определи паметника на Холокоста в Берлин като „паметник на срама“.

Християндемократическият съюз (CDU) на Ангела Меркел би получил 33%, ако изборите бяха днес, докато Германската социалдемократическа партия (SPC) – 30.5%.

Парламентарните избори в Германия ще се проведат през месец септември тази година. След номинирането на Мартин Шулц социалдемократите значително увеличиха шансовете си за победа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    2 5 Отговор
    Не става само с плюене и безпардонно хейтърство. Трябва да се предложат разумни, работещи решения. Дано и баба си е взела поука от грешката си.
  • 2 еее

    2 0 Отговор
    Фалшиви новини от Германия. След като медии скриха брутални изнасилване на жени в Кьолн, вече никой не възприема тях сериозно-платени проститутки са те . Все едно да повярваш на социологическите проучвания в България...особено на някой от тях да не изброявам имената ,за да не правя реклама на тези ПРОДАЖНИ поръчкови глупости
Новини по държави: