22 Февруари, 2017 18:12 2 915 23

96% от балистичните ракети на Русия са в бойна готовност

  • русия-
  • ракети-
  • готовност-
  • отбрана-
  • сергей шойгу

Това обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу

96% от балистичните ракети на Русия са в бойна готовност - 1
Снимка: Shutterstock

99% от носителите на руските междуконтинентални балистични ракети са боеспособни, а 96% от тях са в пълна бойна готовност. Това увери министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, говорейки пред членове на парламента, цитиран от "РТ".

"99 процента от носителите на Стратегическите ядрени сили са боеспособни, а 95 процента от тях са в готовност да бъдат използвани по всяко едно време", коментира Шойгу.

Той допълни още, че ракетните сили на страната в момента са част от голямо превъоръжаване и се модернизират. Според думите му, военните са получили 41 подобрени балистични ракети, ядрена подводница четвърто поколение от клас "Борей" - "Владимир Мономах", както и четири обновени стратегически бомбардировача "Ту-160" и "Ту-95МС".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копчето

    38 15 Отговор
    Какво го обявяваш, натискайте копчето и да приключим с англосаксонската сган!
  • 2 отегчен

    32 5 Отговор
    Работата е ясна - вървим към ТСВ.
  • 3 Kcaniba

    26 18 Отговор
    Светът е пред навата подялба на света!!!
    Ялтенската конференция, благодарение на която 50 години в Европа не пуцала и една пушка, бе премазана с американската намеса в Югославия!!
    Косово е първото незаконно прекрояване на суверенна държава. НАТО завладя Източна Европа.
    Да, пред война сме.
    Тя няма да е на американските континенти!!!
    Източна Европа е бойното поле!!
    Кои са пушечното месо!???

    Коментиран от #11

  • 4 су 24 турския

    10 41 Отговор
    Натискай копчето и да приключваме с Россия.Китай да си заселва азиатската част на империята ,а останалити живи алкаши ще са щастливи под ново управление.И без това вече векове са крепостни селяни и си търсят бащицата.Няма по-робски народ от монголо-татарите ,наречени незнайно защо руснаци.

    Коментиран от #5

  • 5 Апчето

    21 6 Отговор

    До коментар #4 от "су 24 турския":

    Пий си апчетата, вее!
  • 6 jfmkm

    32 5 Отговор
    В голяма грешка сте, не сме пред война, понеже при евентуална глобална - световна война, несъмнено ще се използва ядрено оръжие. А богатите задници, които ламтят да повече парчета от пицата наречена земя, няма да има къде да се скрият от радиацията :)
    Така че пийте си ракията и спете спокойно само се мерят мускули за сега. Радиацията не пита кой крал и кой пъдар ...
  • 7 вола

    21 4 Отговор
    Този глупак който е дал минус на предното мнение използва други части от тялото си за да мисли с тях!
  • 8 Lopo

    4 0 Отговор
    Aidee action:)
  • 9 Реалист

    7 13 Отговор
    Могат да си заврът където искат...я в тайгата, я в Москва, я в хангара при"Буран". Както казват нормалните руски хора - А мне по барабану!
  • 10 За София, Пловдив, Варна, Бургас непреме

    13 3 Отговор
    Щом сме съжителствували нека ни третират като турски вилает- Булгаристан Русофоби НАТОвски терористи! Само огън! Винаги сме били срещу Русия и сега пак! Избора сами сме го направили в НС, МС и Президента! Логична развръзка. Каквото повикали туй се и обадило! Какъв привет - такъв ответ! Аз не бих се поколебал да натисна копчето "СТРТ"! Тази измет никому не е нужна. По-добре кратка смърт отколкото дълга и мъчителна!
  • 11 а ся

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Не съм рязан индивид , нооо Косово са 95% етнически Албанци . Само Тито оспял навремето да спре отцепването му . Но на всички е било ясно , че това е до време . Защо тъжите толкова много за Сърбия ? Тази която ни обяви война след обединението . Балканската воина и нея ли сте я забравили ? Македония ??? Благодарение на тях и Тракия ???? Плана за Пирин , Рила и о колието , и него ли забравихте ?????
  • 12 гост

    3 6 Отговор
    Всеки, който призовава за унищожаването на Р. България, трябва да бъде задържан на секундата, да му се проведе наказателно производство и да бъде съден за престъпления срещу мира, по чл.407 и чл.408 от НК. При положение, че лицата, пропагандиращи чужда държава/ русия/ да нападне военно България чрез използване на ядрено оръжие, НЕ СА българи и НЕ СА български граждани, е най- добре ДАНС да се заеме с казуса....

    Коментиран от #14, #15

  • 13 oeko

    4 1 Отговор
    Не ДАНС а ДЕНС и мен ин блек, ще се заемат :)
    Абе гостенино ти съвсем ли фира даде?
    А и къде прочете че някой иска Русия да нападне България с ядрено оръжие :)...
    Съвсем фира дадохте ейй...
  • 14 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    И къде точно възнамерявате да настаните 60-70% от Българското население ? С какво възнамерявате да го храните и как да го охранявате ? После след като са осъдени , кой ще работи в държавния сектор ? Осъдени не им се полагат длъжности .

    Коментиран от #16

  • 15 учуден

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Я колко изтрещял НПО о трол!
  • 16 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    И защо според теб след като 60-70% от бълг. население подкрепят Русия ,ОЩЕ СМЕ В НАТО?Ама не ми казвай че теб никой не те е питал като сме влизали в пакта...-ПАРТИИТЕ ЗА КОИТО ГЛАСУВАТ тоя огромен процент българи и които изразява личните им възгледи и воля относно външната и вътрешна политика би трябвало да поставят въпроса за излизане на БГ от НАТО и ЕС!...А няма дори и бегла идея за това досега?!Но...да оставим детайлизирането на нещата и да обобщим,че НЕ СТЕ МАЛКО,но принципно сте "некачествен матриал" и никой няма да ви остави да катурнете колата.Мдааа:)
  • 17 misli posle govori

    3 1 Отговор
    Подайте си сигнала към ГДБОП на сайбъркрайм.беге
    Като направят проверка ще установят, че тия простотии идват от територията на руската федерация, и понякога от територията на р.Македония.Ако са наши чеда, може да ги пораздрусат качулките и да им потупат праха за отскок.
    Очаквам и ЦРУ съответно да нареди атака с ядрено оръжие, за да има няколкочасова Световна заря
    Нали Ви казах един път 50$ долара си докарват, прогандната плоча има дълга история
  • 18 И страшен беше хайдутин за ЧОРБАДЖИИ

    2 0 Отговор
    Кой днес е предател на България и кой кого ще съди? Днешните Чорбаджии ли ще съдят или КЛЕТИТЕ СИРОМСИ? Ботев"ала за клети сиромаси - КРИЛО бе Чавдар Войвода!" И по турско, чорбаджии и след турско - чорбаджии и управници от Австрия, с войни , загуби на хора и територии и въстания, рязани глави та чак до 1944г. Чорбаджиите днес доведоха до разруха икономиката, натрупаха дългове на държавата, обсебиха продадоха най-ефективното, оставиха масата без работна, населението тръгна просвета за оцеляване, старците са на изживяване, социални придобивки орязани, пенсионерите на никому не нужни и бреме за чорбаджиите. Земята си бедняка продава с надежда жалка че някак утре по-леко ще се преживява! Сватби няма и дечица няма и прираст няма - защото там дето СЛЪНЦЕ няма и живот няма! Населението гасне и държавата се топи! Кой е ДУШМНИНА на народа питам ? А като си тръгнал с Чл. И Парагтраф да плашиш. Хората сами се самозапалват и от етажите скачат. Ти ще плашиш тези който сами са се отрекли да са живи! Заплахата от Русия е ХИМЕРА! Заплахата сте Вие - днешните Чорбаджии, дето нямате нищо общо със СИРОМАХА! Едно е ясно - на туй ще дойде край!
  • 19 misli posle govori

    0 1 Отговор
    Александър Стамболийски в изказване пред Народното събрание от 19.12.1919г) един човек с достатъчно леви идеи ето какво казва:
    ..."Нашите тесняци, това са хора, неспособни за никаква практическа работа....Те са необходими като тесняци, като комунисти, както бълхата е необходима да подсети човека да се почеше, умие, опере и почисти!(Ръкопляскане и смях у земеделците)Но да впрегнеш бълхата, да очакваш от паразита творческа работа, полезна- никога
  • 20 Ти както мислиш тъй и говориш

    0 1 Отговор
    1919 след войната, - сега мислиш ли , мислител? Народа е бил хвърлен от чорбаджиите в Първата Световна, а току що се върнал войника от Балканската война? Значи народа по окопи, жените без мъже сами на поле и сърца у дома. Чорбаджиите съз Фердинанд ни на дариха само със войни и загуби и сепарации. А Стамболийски с дебелата шия дето не е била по окопи и не ял само туршия, ще се надсмива на войника който бе изоставен по фронта. Значи кирливеца народен измамник критикува дето за България явно повече ратува! И тогава и сега чорбаджията е бил душманин! И не е по-различен от Чорбаджи Бойко Кехая!
  • 21 Ти дето не мислиш ка говориш

    0 0 Отговор
    Твоя красавец и умник Александър Стамболийски, със своите подигравки към воювалите фронтоваци доведе народа до въстанието 1923г. От много акъл КАТ тебе! Смее се най-добре тоз който се смее последен !
  • 22 misli posle govori

    0 0 Отговор
    Тоя Стамболийски провежда аграрна реформа през 1923г., доколкото си спомням и ограничение, собствениците на земя да имат до 300 декара.Чорбаджиите са ощетените, както ги наричате, по-скоро човек е хубаво да си зададе въпросът, защо той има подобно отношение, към по принцип сходни политически идеи и способи за борба като тези на комунистите (имам предвид неговата т.н Оранжевата гвардия).
    Това с чорбаджиите- хм е разтеглива тема, когато руснаците изгонват турците, много от българските ратаи по-късно стават новите собственици, чрез манипулирани и фалшифицирани документи.Това в масовия случай, не са онези от турско време, хубаво и това да четете.
    Аз вкарвам малко черен бъзик с предния си пост.
    Знаете, че не обиждам, защото ще бъда победен с рутина...
  • 23 1234

    0 0 Отговор
    Към ,,оня с куция кон"До като се гласува за ПАРТИИ така ще е.Гласуваш за някоя партия която ти обещала по добър живот,но хората които ТЯ после поставя на чело ,за които ти нищо не знаеш ,че именно те мислят точно противоположно на това което са ти обещали преди изборите.Значи те не служат на интересите на тия дето са ги избирали,а си гледат своя личен интерес или интереса на някой олигарх как да забогатее още по вече.За това трябва всеки който се кандидатира за депутат,да бъде избиран не от партия някаква си,а от хората в района в който живее кандидата,защото най добре го знаят тия които са по близо до него.А сега какво става ,избираме партия тя си назначава нейн човек и той и изпълнява нарежданията.Даже депутатите трябва да могат да бъдат отзовавани,,сваляни от депутатското място"от тия които са го избрали
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания