Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 16:06 1 276 4

Бивш директор на МВФ отива в затвора

  • родриго рато-
  • мвф-
  • международен валутен фонд

Родриго Рато е осъден на четири години за измама за милиони евро 

Бивш директор на МВФ отива в затвора - 1

Бившият управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Родриго Рато е осъден на четири и половина години затвор в Испания за финансова измама, предаде ТАСС.

Осъдени бяха всичките 65 души, свързани с използване на "черни карти" на банка Caja Madrid, впоследствие Bankia, в които са влагани укрити от налози средства. Според обвинението с помощта на тези карти от 2003 до 2012 година тези лица са похарчили над 12 милиона евро за лични нужди.

По-голяма присъда - 6 години затвор - получи бившият изпълнителен директора на Caja Madrid Мигел Блеса. Рато е осъден в качеството му на бивш директор на Bankia, уточнява "Паис" в електронното си издание.

Според Рато всичко е било напълно законно и той нямал никакви поводи да се съмнява, че картите са били част от заплатата му.

Родриго Рато е бил вицепремиер на Испания (1996-2004 г.), управляващ директор на МВФ (2004-2007 г.) и президент на Bankia (2010-2012 г.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ебати и

    1 0 Отговор
    далаверата, това е добър ход, крадеш няколко молиона - присъда от 4г и за
    3г излизаш. Няма как, не да ги спестиш но да ги заработиш.. Тава са хората. и интитуцията които дават пример на света.
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    Да се орезилиш на стари години.. Ама тоя като политик просто има навика да краде
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Не че се разбра механизма на укриване на данъци и същността на картите, защо "черни", разлика с останалите карти, от къде идват парите по картите и пр.
    Но поне се разбра, че съдията е останал недоволен от рушвета.
  • 4 Евала бе испания

    1 0 Отговор
    Тук кога ще видиш осъден премиер или банкер барабар с антуража 65души!!!!??????
Новини по държави: