Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 08:12 709 0

Първият контакт между САЩ и Северна Корея бе отменен

  • сащ-
  • северна корея-
  • контакт-
  • дипломат-
  • виза

Американците отказаха виза на севернокорейския пратеник

Първият контакт между САЩ и Северна Корея бе отменен - 1
Снимка: БТА/АР

Плановете за първи контакт между Северна Корея и САЩ след избирането на Доналд Тръмп за президент бяха отменени след като Държавният департамент на САЩ отказа виза на висш дипломатически пратеник от Пхенян. Това узна "Уол Стрийт Джърнъл".

Разговорите между севернокорейския пратеник Чо Сон-хуе и американските официални лица бяха насрочени за 1 и 2 март в Ню Йорк, но плановете бяха прекратени, тъй като на Чо му е била отказана виза.

Не е ясно каква точно е причината зад отказа на документа, но опитът на Северна Корея с балистична ракета на 12 февруари и убийството на полубрата на лидера Ким Чен-ун - Ким Чен-нам в Малайзия може да са изиграли ключова роля за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА