Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 08:21, обновена 25 Февруари, 2017 08:47 996 3

Документи на фондацията "Горбачов" в лондонско имение

  • михаил горбачов-
  • фондация-
  • активисти-
  • имение-
  • лондон

От луксозния имот са изгонени бездомни активисти

Документи на фондацията "Горбачов" в лондонско имение - 1
Снимка: Shutterstock

В имение, намиращо се срещу Бъкингамския дворец в Лондон, са намерени документи, свързани с фондацията "Горбачов", основана от едноименния бивш президент на СССР, пише "Гардиън".

Сред тях е открито и оригиналът на конфиденциално писмо, подписано лично от бившия съветски лидер. В архива личат още писма до различни мултинационални корпорации, търсени за финансиране на фондацията.

Върховният съд на Великобритания разпореди освобождаването на 7-етажната сграда, принадлежаща на бахрейнския банкер Албдулрахман Ал Джазми, тъй като в нея живеят бездомни активисти, които според властите застрашават сигурността на кралицата. Именно така е намерена и документацията.

Те са представители на организацията "Автономна нация на анархист-либертарианците", които живеят в луксозни недвижими имоти, за да привлекат вниманието на хората към бездомността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 7 Отговор
    Уважавам го Горбачов за това , че разруши стената и разтвори желязната завеса , да е жив и здрав и 100 години да живее.
  • 2 Kcaniba

    2 7 Отговор
    михайл сергеевич горбачов заслужено на времето получи нобелевска премия за това че уничтожи империята на злото ссср.
  • 3 onq s konq

    4 2 Отговор
    Днес ще се маскирам като русофил и затова че хвалите един предател ви награждавам и двамата с по 1 заслужен минус.Сори,ама битката иска жертви!
Новини по държави: