Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 11:37 1 906 3

Германски специалист: Телефонът на Хитлер е фалшив

  • търг-
  • хитлер-
  • телефон-
  • франк гнегел

Франк Гнегел е категоричен, че продаденото на скорошен търг устройство не е оригинал

Германски специалист: Телефонът на Хитлер е фалшив - 1
Снимка: БТА/АР

Германският специалист Франк Гнегел смята, че телефонът на Хитлер, продаден наскоро на търг в САЩ, е фалшификат, предаде "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

"Това е съвсем явен фалшификат. Устройството е направено от Siemens & Halske, но слушалката е от английски апарат. Така никога не са се произвеждали телефони", е заключението на Гнегел.

Германецът е куратор на Музея на комуникацията във Франкфурт, където е една от най-значимите колекции от телефонни апарати в Европа. От "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" допълват, че ако някой разбира от стари телефони, то това е именно Гнегел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    11 5 Отговор
    А къде беше германския специалист, преди телефона да беше продаден, защо мълча кът пунда тогава ??
  • 2 onq s konq

    2 3 Отговор
    Ама тои не е ле имал джисием???
  • 3 оаоао

    3 4 Отговор
    Аз това го писах още като видях снимката :)...
    Ако някой помни - ако не да провери в старата тема там какво съм писал за боята и пирографа и гравюрата. От 1000 километра бие на менте и се чудя как са успели да го продадат за толкова много пари тоя ментак!
Новини по държави: