Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 23:30 1 154 2

Расте напрежението в бежанските лагери в Гърция

  • бежанци-
  • гърция-
  • лагер
Расте напрежението в бежанските лагери в Гърция - 1
Снимки: БТА/АР

Расте напрежението в бежанските лагери в Гърция. Често се стига до сблъсъци между мигрантите. Само намесата на специалните части на полицията предотврати жертви от бой между сто мигранти в лагера Диавата до Солун. Двама пострадали са настанени в болница.

На остров Хиос запалиха палатка с мароканци, които успяха да се спасят от огъня. Незабавно полицията засили охраната на лагерите на острова.

Министърът по миграция Музалас съобщи, че прехвърлят 10 хиляди сирийци от лагерите в наети жилища. Това са семейства с малки деца, които очакват прехвърляне в други европейски страни.

Расте напрежението в бежанските лагери в Гърция

Гръцката полиция разкри и мрежа за трафик на мигранти от Турция през Гърция за европейските страни. Вземали по 5 хиляди евро за нелегалния трафик. Влизали през река Марица с лодки. Грък и българин са арестувани за ръководители на мрежата по трафика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 0 Отговор
    А бе напрягат се те ама нема накъде да бягат попаднаха в капана.
  • 2 ХК 416

    0 0 Отговор
    ГЪРЦИТЕ ДА НЕ ПОВИШАВАТ ТОН НА ЕРДОГАН,ЧЕ ЩЕ ИМ ИЗПРАТИ ОЩЕ 3 МИЛИОНА АРАБИ !!!
Новини по държави: