Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 21:33 1 551 8

Социолози: Макрон бие Льо Пен

  • еманюел макрон-
  • марин льо пен-
  • франция-
  • избори-
  • президент-
  • балотаж-
  • проучване

Проучванията сочат, че центристът ще надделее на евентуален балотаж

Социолози: Макрон бие Льо Пен - 1
Снимка: БТА/АР, Марин льо Пен (вляво) и Еманюел Макрон (вдясно)

Независимият кандидат за президент на Франция Еманюел Макрон ще победи на балотаж лидера на Националния фронт Марин льо Пен, сочат резултатите от социологически проучвания, узна "Ройтерс".

Според информацията, центристът ще събере 61% от гласовете срещу едва 39% за льо Пен.

Поддръжниците на Макрон се увеличават покрай съюза му с Франсоа Байру, което ще му позволи да изпревари консерватора Франсоа Фийон.

Първият тур се очаква да бъде спечелен от Льо Пен, която ще получи 27% срещу 25% за Макрон и 19% за Фийон. На балотажа обаче Макрон е спряган за фаворит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hahaha

    6 9 Отговор
    Квичите ли? И това няма да ви помогне. Льо Пен ще спечели, Франция ще излезе от ЕС и ЕС ще започне бързо да се разпада.

    Коментиран от #8

  • 2 Диди

    7 7 Отговор
    Макрон ще спечели и Франция няма да излезе от ЕС.Помисли реално,кои държави в ЕС плащат най много,за да помогнат на по слабо развитите страни,премерно като България.И чак след като си открил отговорът,запитай се сам,дали ще се радваш ако ЕС се разпадне.

    Коментиран от #3

  • 3 дадада

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    След 10 години членство на България в ЕС ти прецени дали България е по-добре или по-зле. След това сам прецени дали да се радваш от разпада на ЕС. Франция ще излезе от ЕС, след нея е Полша. Пиши го ЕС вече бегал.

    Коментиран от #4

  • 4 Morgoth

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "дадада":

    След 10 години членство България е около два пъти по-добре. Основния ни проблем е, че се сравняваме с Германия, а не с Русия, затова си мислим, че сме много бедни. Ако сега ЕС се разпадне ни чака повторение на годините след разпада на Варшавския договор.

    Коментиран от #7

  • 5 Morgoth

    7 5 Отговор
    Дано да спечели, центрист звучи добре. Само че социолозите не вярваха и за Брекзит, да не говорим за Тръмп. За нас и за ЕС хич няма да е добре да дойде Льо Пен.

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Дъртофелницата Льо кака Пена няма шанс , ще я сполети съдбата на едно времешния комунистически френски вестник , който се финансираше от Москва. Юманите ли беше , къв беше ?
  • 7 кроко

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    Ти луд ли си? Кво значение има с кой се сравняваш? Важното е каква е покупвателната стойност на парите, колко е минимума за издръжка и колко реално получаваме. И какво ни е бъдещето по ппътя по който сме тръгнали.

    От ЕС само гледат как да ни прецакат проектите да не вземем да вдигнем нещо глава; за корупция и сливане на трите власти само примрънкват в разни доклади, щото им стига управляващите тук да са им удобни; и междувременно прокарват законодатлства, удобни за големите фирми и играчи в ЕС като Германия и Франция да си продават стоките; а ние се обезличаваме като общество, обезлюдавя страната ни и се пълним с джангали, щото началниците от ЕС така са казали! Е това е Бъдещето ни е ЕС в сегашната му форма.
  • 8 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "hahaha":

    И ти ще видиш къде с.рат гладните. Ако ЕС се разпадне болшевиките ще дойдат на власт в България, а такива като теб ще видят чужбина през крив макарон. Ще има да подсмърчаш с часове пред някое посолство като дебил.
Новини по държави: