27 Февруари, 2017 17:05 1 503 11

Австрия и Германия искат сплотен ЕС срещу САЩ и Русия

  • австрия-
  • ес-
  • германия

Според външните министри на двете страни има натиск над Съюза

Австрия и Германия искат сплотен ЕС срещу САЩ и Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Външните министри на Германия и Австрия призоваха ЕС да остане единен пред натиска от новата администрация на САЩ и трудното партньорство с Русия, съобщи nachrichten.

Това стана по време на среща между Зигмар Габриел и Кристиан Керн във Виена.

„Беше нужно време, за да се докаже, че интересите на Европа се защитават последователно и категорично. Ставане свидетели на ново разчертаване на света. Администрацията на Доналд Тръмп и източните ни съседи се опитаха да отслабят ЕС. Сега е време за сплотяване“, заяви двамата министри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зузу

    13 1 Отговор
    Но в какво по-точно се състои това сплотяване? Нашите "велики" учени от БАН и куп политици искат вдигане на данъците, но никой не предложи и направи най-важното - СЪКРАЩАВАНЕ НА НЕНУЖНАТА ПАРАЗИТНА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПАРТИИ и още хиляди паразитни бюрократа накачулени по бюра и къде ли не на бюджетите в страните? Ето това никой не направи в ЕС и в частност в България - ЗАЩО? Явно важните неща нямат значение за политиците повечето? Древна поговорка истина гласи така - На един кошер и 1 търтей е много! А на малка и ограбена българия има повече от половин милион паразити търтеи? не мога да ги сметна точмно, но съдя по териториалните администрации, отделно партии и купчина щерки и зетьове на Шуро и баджо по радиа и телевизии. бая търтеи има тук само. А в ЕС-администрациите едва ли ще са по-малко в другите членки...? няма оправия в тояс вят. където търтей се нагнезди, пчелите мрат! Тук затова мрем губим обедняваве - от ТЪРТЕИТЕ.
  • 2 Санди

    11 7 Отговор
    Тия палячовци от Е. С. с Русия немогат да се оправят-сега и срещу САЩ ще се сополяват...абе цирка е тотален.
  • 3 Алфата

    11 0 Отговор
    Да си дойдем на думата.
  • 4 Хасан

    10 6 Отговор
    Тия бързо забравиха как Берлин половината беше окупирана от Русия а другата половина от САЩ.
  • 5 Варна

    10 7 Отговор
    ЕС е организация от 500 млн. души. Става така, че държави с значително по- малко хора успяват да правят ЕС смешни.
    Русия е към 180 млн. а САЩ към 350 млн. души.
    Нормално е Европа да има силата да се справи в случая с посочените страни. Така, че повдигнатата теми има сериозна причина да бъде дискутирана.
    Не ви ли омръзна вечно да сте от страната на булката?
    - Идеята не е никак лоша! Тогава тези които рекетират Европа вече няма да имат тази възможност.
  • 6 Хасан

    9 4 Отговор
    Е и тогава пак да имаме "немска Европа "!?Те да решават а България и другите страни да изпълняват.. А Източна Европа да бъде втора лига
  • 7 Скот

    5 1 Отговор
    И за гнилите ябълки не останаха прасета,всичко изп....растя
  • 8 Диди

    4 5 Отговор
    Защо плюете по Европа?В каква Европа искате да живеете?Хасане,ти пишеш че Европа щяла да стане немска,ами я вземи се информирай колко пари годишно плащат силноразвитите държави.При политически проблеми,кои лидери се ангажирват за решаване на тези?Съгласна съм с мнението на съгражданинът ми от Варна.Европа трябва сама да защитава интересите си,да пази границите си и за в бъдеще да бъде силна.Да няма това влияние от Америка.

    Коментиран от #11

  • 9 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    щом путин ще е зле местните моросовци няма да приемат идеята.в дискусията дали москвича е по-добър от мерцедеса ,те дадоха сериозна преднина за москвича и не им дреме че децата им нещат да ги посетят отдавна заминали за лошата европа и отвикнали на соцкултурата и тъпите номера!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Другата Варна

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Диди, сега разбрах че и ти си от Варна :)... Много добре, даже отлично!
    А иначе колегата "Варна" е напълно прав - силна и независима Европа с по-вече тежест в преговорите с разни бивши колонии(САЩ) и бивши "республики". Парадоксално, но Хитлер се е опитал да направи същото по своему.
Новини по държави: