28 Февруари, 2017 07:49 1 910 3

SpaceX ще изпрати двама туристи до Луната

  • луна-
  • spacex-
  • мисия-
  • туристи-
  • илън мъск

До Луната и обратно

SpaceX ще изпрати двама туристи до Луната - 1
Снимка: Shutterstock

Американската компания SpaceX планира да изпрати двама души на полет около Луната. Мисията е планирана за края на 2018 година. Частните лица вече са платили „значителен депозит“, за да сбъднат мечтата си да видят Луната отблизо.

Шефът на SpaceX Илън Мъск обяви, че туристите ще прелетят близо до спътника ни, а космическият им кораб ще бъде тестван през тази година. От компанията не разкриха имената на ентусиастите. Стана ясно само, че се познават и че „не са от Холивуд“.

Двамата души са били прекрасно запознати с рисковете, които крие подобно пътешествие в космоса. „Те не са наивни. Ще направим всичко възможно, за да намалим до минимум рисковете, но те не са нулеви“, заяви Илън Мъск.

Мисията не предвижда кацане на Луната, а само преминаване близо до нея.

„Отведи ме до Луната... добре!“, написа Илън Мъск в профила си в социалната мрежа Туитър. Той благодари на американската космическа агенция НАСА, без която мисията е щяла да бъде невъзможна.

Туристите ще пътуват с космическия кораб „Дракон“. Илън Мъск не разкри каква е точната сума, която са платили двамата. Той все пак изрази надежда, че подобен род мисии ще се превърнат във важна част за компанията през следващите години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 астроном

    4 0 Отговор
    Да го направим президент на Вселената и околностите и?
  • 2 кроко

    1 2 Отговор
    Илон Маск не си хвърля думите на вятъра и върщи реални неща , руснвците планирали да бъдат на луната през 2021 г. но Илон вече ще е там и без лунна виза няма да ги пусне. https://fakti.bg/technozone/225658-rusia-shte-vozi-turisti-okolo-lunata
  • 3 Реалист

    1 0 Отговор
    Мдааааа, оглеждат си парцелчета за ранчо. Както писах и преди, първото което си заслужава е да направят публичен дом на Луната:) за дебели и трудно подвижни милиардери като Тръмп или саудитците :):):)