28 Февруари, 2017 10:47 1 380 6

Полицията затвори радикална джамия в Берлин

  • берлин-
  • джамия-
  • ислямска държава-
  • анис амри

Според властите храмът е бил място за среща на екстремисти

Германските власти затвориха радикална джамия в Берлин, която е била посещавана от Анис Амри, извършил атентат с камион срещу коледен базар през декември в германската столица, предаде ДПА.

В атентата бяха убити 12 души. За него пое отговорност радикалната групировка "Ислямска държава".
Сред претърсените места е имало апартаменти, офиси на две фирми и шест килии в два берлински затвора, уточнява ДПА.

Джамията е била претърсена рано тази сутрин, както и още 24 обекта в Берлин в рамките на операция с участието на 450 полицаи, съобщи полицията.

Религиозната асоциация "Фусилет 33" от днес е забранена. Името е свързано с адреса на затворената джамия в квартал "Алт Моабит" в Берлин.

Салафистката джамия "Фусилет 33" често е представяна от германските медии като "джамията на ИД". Тя редовно е била посещавана от Анис Амри, включително в деня, когато е извършил атентата.

Според властите джамията е била място за среща на екстремисти и е събирала пари в подкрепа на терористични нападения в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамммм

    6 3 Отговор
    Тия фесове нямат ли си НПО-та...та да осъдят властите?
  • 2 ГОСТ

    10 1 Отговор
    ПЪРВО ДА АРЕСТУВАТ И ДА ЕКСТРАДИРАТ ВСИЧКИ, КОИТО СА БИЛИ ТАМ. ВТОРО ДА СРИНАТ ВЪПРОСНАТА ДЖАМИЯ.
  • 3 Да ама не

    2 1 Отговор
    Коранът изисква и стимулира омраза и насилие над неверниците :
    “Не вземай за приятели юдеи и християни... Коли идолопоклонниците (немюсюлманите), където и да ги намериш... Побеждавай ги и приготвяй за всеки един от тях засада” (Сура 5:51; 9:5).
    „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23).
    “...Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците.
    Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!” Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.” (Сура 8:12-13).
    Молитва към Аллах: „Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник!” (71:26) сурата „Нух”

    Коментиран от #4

  • 4 Мюслюманин

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Да ама не":

    Ни цитирай неща които не разбираш, всеки Аят има своето място и е за конкретни неща, не ми прави провокативни ДАНС-джиски маймунски номера да заблуждаваш хората тук особено християни и др. Бих писал на всички тук прочетете сами запознайте се защо е този или онзи Аят кога е изпратен и защо е изпратен информацията е достъпна, а не някой си поп или ходжа да и говори хуморески и напасване на нещата така като им изнася КАКТО Е В ТВОЯ СЛУЧАЙ Георги или маноеле с номер 3762

    Коментиран от #5

  • 5 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мюслюманин":

    Всички виждат какво представлява мюсюлманството. Едва ли всички са тъпи и не разбират какво проповядва Корана. (Да ама не) много точно е цитирал и няма място за съмнение. Резултата в момента се вижда в самата Турция. ВСЕКИ КОЙТО Е ПРОТИВ Е НЕВЕРНИК.

    Коментиран от #6

  • 6 Мюслюманин

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Ти ми говориш за действията на хора, ще ти дам и на теб пример Хитлер е християнин и много други примери, горе са цитирани "Аяти" , положи информация ако говориш истина КОГА И КЪДЕ СА НИСПОСЛАНИ ТЕЗИ "АЯТИ"
Новини по държави: