28 Февруари, 2017 16:01 6 961 34

Закани за война между Турция и Гърция

  • гърция-
  • девлет бахчели-
  • турция

Турски политик с яростна атака към Атина

„Ако гърците искат отново да паднат в морето, то турската армия е готова.“ Това заяви лидерът на турската Партия на националното действие Девлет Бахчели, цитиран от Protothema.

Той подчерта, че преговорите за съединението на Кипър са стигнали до задънена улица.

„Съединението е мит. Пред нас има много омраза. Кипър е наследство от нашите герои. Не можем да го изоставим. Някой трябва да напомни на гръцкото правителство какво се случи през 1922 г. Трябва да сме внимателни“, заяви Бахчели.

Той визира войната между двете страни между 1919 и 1922 г. Тогава гръцката армия е разбита край Измир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    51 6 Отговор
    Уж НАТО,уж съюзници.То ще излезе че НАТО е една бутафория на съюз и при нужда неможе да се разчита на никой за подкрепа

    Коментиран от #5, #6

  • 2 kabagaidarov

    26 13 Отговор
    Тоя Ердоган май трябва да му разтриват ушите в Москва....
  • 3 по съседски

    38 13 Отговор
    Разбира се че НАТО е бутафория просто не се е налагало до сега тази бутафория да се разкрива. Турците са смешни, бълхите им хапятт г.за, а те се зъбят през оградата на съседското куче !?
  • 4 666

    32 10 Отговор
    Турция има многочислена армия, но старо въоръжение. Гърците от своя страна изсипаха милиарди за превоъръжаване и са подготвени за подобен развой. При такъв съсед е нормално да очакват нещо подобно. Лошото е, че като пламне плевнята на съседа...... ами трябва да се замислим ние с какво разполагаме. Да се надяваме на НАТО?
  • 5 antimediator

    7 45 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Ти руско леке ли си?!
    Гледай си Путкин и неговите приятели от Казахстан, Монголия и не се обаждай!
  • 6 гост

    9 36 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Та да ти припомня.че ние като бяхме във Варшавския договор това да не би да помогна на Унгария през 1968г. Ушанките си влязоха с танковете,че и ние ходихме да помагаме на великата руска армия,защото не можеше да се справи сама с Унгарските патриоти.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Ибрахим

    33 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    ти кът си прост оти пишеш тука.в унгария беше 56 година и там с танкове не си ходил.68 одихме до чехословакия ама ти отде да ги знаеш тия работи.
  • 8 Наско

    24 7 Отговор
    Нагли фесове,но ще си намерят майстора.

    Коментиран от #25

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хасан

    4 13 Отговор
    На турчина като му стане докато не си го вкара некаде.. танка

    Коментиран от #12

  • 11 555

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ушанките не са влизали в Унгария заради остров или територия,ама историята май не ти е от силните страни. Шъ мъ извиняваш,ама тая тема я изостави. Не си наясно.
  • 12 Армения

    16 7 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Ще им го вкарат накрая с една държавичка с център Диарбекир.
    Един ден всичко се връща а фесовете много злини са причинили, много хора са избили и ще страдат.
  • 13 Хасан

    9 17 Отговор
    Стига с тая измислена история бе човек.. Избили са хора!! Американците атомна бомба пуснаха,немците в лагери систематично избиха, а ти това че турците са убили няколко хайдути (мутри) за това разправяш

    Коментиран от #17, #19

  • 14 jambazina

    4 0 Отговор
    Столтенберг къде е, да се изкаже че трябва да сме силни и единни и да сме твърди пред заплахите и бла бла други празни приказки? Нещо тая тема за междусъюзническото напрежение не му е любима.
  • 15 Диди

    8 1 Отговор
    Гърците инвестират всяка година 4 млрд,във въоръжаването,те знаят защо.Ердоган се е самозабравил вече,живее в своя свят да стане по велик и от Ататюрк,но няма да успее.Той вече става неудобен за общноста.Дано да не започне война.
  • 16 Хасан

    3 7 Отговор
    Добре де Диди.. Как може да приютят военни които са участвали в преврат??? Гърците трябва да си платят за това.. Те даваха убежище на леви терористични групировки..

    Коментиран от #20

  • 17 Армения

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    В Турция лауреата на Нобелова награда за литература Орхан Памук заявява в печата, че: „Никой не смее да го каже, но аз го казвам – турците са избили 1 000 000 арменци и 30 000 кюрди.“[8], а през 2008 г. 200 турски интелектуалци подписват петиция с която се извиняват за етническото прочистване на арменците в Първата световна война, подписана за кратко време от още 29 000 души.

    През 2016 г. германският парламент одобри резолюция, с която признава масовите убийства на арменци от османските турци по време на Първата световна война за „геноцид“. От своя страна турският
  • 18 Армения

    6 4 Отговор
    През 2004 година Канада първа приема и прилага закон, според който отричането на Арменския геноцид е наказуемо. На 12 октомври 2006 френският Парламент приема Закон за криминализиране отричането на Арменския геноцид, според който всеки отричащ съществуването му подлежи на лишаване от свобода.
    Арменският геноцид официално е признат от: Европейския парламент, от Комисията по външни отношения на Камарата на представителите на САЩ, от Комисията по външни отношения на Конгреса на САЩ, от държавите: Аржентина, Австралия, Армения, Белгия, Ватикана, Венецуела, Гърция, Италия, Канада, Кипър, Ливан, Литва, Полша, Русия, Словакия, Уругвай, Франция, Холандия, Швеция, Швейцария, Чили, от регионите: в Австралия – щатите Южна Австралия и Нов Южен Уелс, в Бразилия – Сеара и Сао Пауло, във Великобритания – Шотландия, Северна Ирландия и Уелс, в Италия – много общини гласуват признаването на геноцида, в Испания – Страната на баските и Каталуния, в Канада – Онтарио и Квебек, в Украйна – Крим
  • 19 Армения

    9 9 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Няколко хайдути значи.фес как смееш да говориш глупости.Милиони са избили гнусните ти роднини и не само арменци.
    Турският геноцид върху поробените народи през годините е повече дори от жертвите на нацистите.
    Проклетата ви държава скоро ще се разпадне защото е изградена върху костите на милиони и всичите ви съседи ви мразят и има защо.Вместо да се покаете и да се извините вие пак заплашвате.

    Коментиран от #27

  • 20 Някой

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    И в Германия има избягали турски военни и интелектуалци и нея ли ще заплашвате читаци нещастни.Веднъж за винаги трябва да ви затрият и да дадат свобода на хората от турското робство.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хасан

    4 3 Отговор
    Думата геноцид има юридическо значение.. В международното право е прието през 1944-46 година. И по право не може да се прилага закон или термин със задна дата.. За събития които са станали през 1915 година.. Второ има свобода на словото.. Да отричалш някакво твърдение като" арменския геноцид" не може да бъде забранено.. И трето щом е имало геноцид защо в Турция си живеят 100 хиляди арменци все още, има арменски училища и арменската патриархия си е там!??
  • 23 Хасан

    4 3 Отговор
    Държави като Армения, Гърция, Македония и други нямат визия за бъдещо развитие и за това омразата към историята, омразата към Османската империя и по късно преобразувна в омраза към турците е нещото което ги сплотява. Тия хора са пропити с омраза. И тая омраза се предава от поколение на поколение. И просто загиват като нация

    Коментиран от #29

  • 24 Хасан

    3 3 Отговор
    Това са страни и народи които само се вайкат и не могат да се самоуздържат.. Свободна Армения бързо стана съветска Армения.. И 70 години забрани арменската църква, почти се забрави арменския език Задължително изучаване на руски език и руска култура.. Двама арменци като се съберат говореха на руски вместо арменски.. Имам приятели арменци от тях знам
  • 25 ЗАПОЗНАТ

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Наско":

    И ТИ ДА ИМАШ 650 000 АРМИЯ ,КОЯТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ГРЪЦКИТЕ ГЕЙОВЕ Е ВОЮВАЩА + СОБСТВЕНИ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ СТЕЛТ КОРВЕТИ,ФРЕГАТИ,ХЕЛИКОПТЕРИ,ПТУР И ДРУГИ УПРАВЛЯЕМИ СИСТЕМИ КАТО НАПРИМЕР РСЗО Т 300 С УПРАВЛЯЕМИ РАКЕТИ ОБСЕГ 120 КМ МАКС ОКЛОНЕНИЕ 20 МЕТРА,РАКЕТА СКОРО ПРИЕТА НА ВЪОРЪЖЕНИЕ ДАННИ ЕКСПОРТНА ВЕРСИЯ KHAN ОБСЕГ 280 КМ,БОЙНА ГЛАВА 470 КГ,МАКС. ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ЦЕЛТА 50 МЕТРА !!!ПИЛОТИ НА БОМБАРДИРОВАЧИ,КОИТО УЧАСТВАТ В РЕАЛНИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ В СИРИЯ И ИРАК,ЗАБРАВИХ И СОБСТВЕНО ПЕХОТНО ОРЪЖИЕ МПТ 76,МПТ 55,СОБСТВЕНА КАРТЕЧНИЦАИ И ДР ПРОСТО НЯМА МАСТО ГЪРЦИЯ Е ЕДНА СМЕШНА И ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА ПРЕЗ 1922 ЯДОХА РЯЗАНИЯ ХАРЕСА ИМ И ПРЕЗ 1974 ГИ ПОВТОРИХА !!!ПРЕЗ 1922 ГОДИНА ТУРЦИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА НА КОЯТО НЕ МОГАТ ДА И НАЛОЖАТ СЕВЪРСКИЯ "МИРЕН" ДОГОВОР !!!ГЪРЦИЯ ДА ВНИМАВА,ЧЕ ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА Я ЛИШИ ОТ СУВЕРЕНИТЕТ !!!

    Коментиран от #28

  • 26 Хасан

    1 2 Отговор
    Няма таково нещо.. В 2017 година не може да се прекроят граници..Гърция е суверенна държава.. Аз съм против това Турция си в Турция,България си е България а Гърция е Гърция
  • 27 ЗАПОЗНАТ

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "Армения":

    ВИЕ АРМЕНЦИТЕ ЛЪЖЕТЕ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИ ТО ВИЕ СТЕ СИ ТАКИВА ДЕ ЦИГАНИ !!! В АРМЕНИЯ МЪРЗЕЛИВИТЕ АРМЕНЦИ УМИРАТ ОТ ГЛАД ЗАЩОТО АРМЕНЕЦА НЕ РАБОТИ ТОЙ САМО ПРОДАВА !!! А КАТО НЯМА ПРОИЗВОДИТЕЛИ А САМО ТЪРГОВЦИ РЕЗУЛТАТА Е КОЧИНА С ИМЕТО АРМЕНИЯ !!!ТВОИТЕ АРМЕНСКИ ЦИГАНИ ИЗБИХА СТОТИЦИ АЗЕРИ И ОКУПИРАХА ТЕРИТОРИИ !!! НО СКОРО АЗЕРБАЙДЖАН ЩЕ ВИ СРИТЕ ЗАДНИЦИТЕ !!! ДО ПРЕДИ ГОДИНИ ЕРДОГАН ГО КАЗА ИМА 1 МИЛИОН АРМЕНЦИ ОТ АРМЕНИЯ КОИТО РАБОТЯТ В ТУРЦИЯ НЕ ИСКАМ ДА ГИ ИЗГОНЯ ЗАЩОТО ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД В АРМЕНИЯ !!! ДАЖЕ И БРАТУШКИТЕ РУСНАЦИ ВИ ПРИЕМАТ ЗА ЦИГАНИ И ВИ ОТСТРЕЛВАТ ЗА СПОРТА !!! АРМЕНСКИ ЦИГАНИН ЛИЕ БОЙ ПО МАНЕРКАТА ДА СИ ЗНАЕ МЯСТОТО !!!
  • 28 Ха ха

    0 5 Отговор

    До коментар #25 от "ЗАПОЗНАТ":

    Не се напъвай много.Садам имаше милион армия но за 2 седмици го приключиха.
    Турците ги видяхме колко месеца се мъчеха за един град на 20 километра от границата им и то не срещу редовна армия.
    Ако нападнат Гърция ще си имат достатъчно врагове наоколо а и по далеч които най накрая ще махнат тая измислена държава от картата на света.
    Това между другото можеше да стане още през 1878 ма но англичаните се опънаха и заради техните глупости после умряха и милион арменци и много кюрди,българи,гърци и т.н.
    Турците са не толерантно племе ако на тях им приложим техните методи един фес няма да остане по нашите земи.
  • 29 Армения

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Ти ли си големия юрист.Щом конграсът на САЩ го нарича ГЕНОЦИД значи има основание да се нарича така.
    И не ми говори за цигани защото по големи цигани от турците няма където са минали са върнали всичко векове назад.
    И сега са същите боклуци ако не е САЩ,Европа и Русия да им наливат пари за нищо не стават.
  • 30 Кольо

    1 0 Отговор
    Това не е шега, а съвсем реална заплаха и не трябва да се подценява. Всичко зависи от това кой колко е луд.
  • 31 Хасан

    2 0 Отговор
    Конгресът на САЩ не е Библия, всичко което са казва да е вярно.. Обясних ти какво е геноцид. Дай да ти обясня какво е депортация.. Да се преместят арменците от фронтовата линия в друга част на страната.. Такива са фактите.. Имало е война, имало е човешка трагедия.. Прочети да разбереш кой е опожарил град Ван..

    Коментиран от #32

  • 32 дрън дрън ярина

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Тоя много се напъва, ама времената са други. Нито е 1922 г. когато са си дружали със СССР, а пък западните страни са били изтощени от Първата световна касапница, нито е 1945 г. когато е отминала втората касапница и пак е трябвало да ги накажат за сътрудничесството с Германия, но Япония не е капитулирала , и всички съюзници са били уморени до смърт. Ако Сталин беше се договорил с Труман и Чърчил през 1945 г. и беше решил да върне обратно дадените през 1922 г. арменски земи, Тюркийе вече щеше да е малка спретната държавица, граничеща с Армения и Кюрдистан. Но има време и за това, великаните на мисълта от анкара явно работят добре в тая насока.
  • 33 Хасан

    1 0 Отговор
    Ако..та Ако..ако вуйна ми имаше мустаци щеше да ми е вуйчо.. Забрави за борбата на Турция срещу Англия,Русия, Франция,Италия, Гърция едновременно..
  • 34 Хасан

    1 1 Отговор
    А и не разбирам що сте против турците. Все едно те са направили концентрационни лагери или пък са използвали атомни бомби..