Last news in Fakti

1 Март, 2017 08:20 1 467 25

Сакскобурготски: Напрежението между България и Русия няма да продължи дълго

  • симеон сакскобурготски-
  • българия-
  • русия

Според него няма алтернатива на ЕС

Важно е да се види реалността в отношенията между България и Русия. Това заяви бившият български премиер Симеон Сакскобурготски в интервю за ТАСС.

„Винаги съм се интересувал от Русия от историческа и културна гледна точка. През 2002 г. пътувах до Москва като премиер и срещата с президента Владимир Путин остави много приятни впечатления у мен. Сега между двете страни има известно напрежение, но не мисля, че това ще продължи дълго, като трябва да видим реалното, практичното и полезното. Положително е, че Русия участва в решаването на проблемите в Близкия Изток. Така мисля. Това е едно положително явление.

Смятам, че ЕС е единственият начин за Европа да бъде икономически играч и глобален фактор. Не мисля, че съществува реална алтернатива на ЕС.

Кризата в отношенията, която наблюдаваме в момента може и трябва да се преодолее. Да дадем пример с икономическата криза през 2008 г. Тогава като част от Съюза ние бяхме способни да преодолеем нашите проблеми.

Според мен промените в ЕС го правят по-силен и го карат да продължава напред. Мисля, че в България има нужда от възможно най-широка коалиция, чрез която ще могат да се вземат в предвид желанията на възможно най-много граждани. Ще бъде нужен диалог между политиците“, заяви Сакскобурготски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мсимов

    7 8 Отговор
    играел е хазарт във френски и испански казина с пари на кгб

    Коментиран от #9, #25

  • 2 Пеньо

    15 7 Отговор
    Мадридският крадец отново раздава акъл. Защо пък не, безплатно е!
  • 3 истината

    6 9 Отговор
    Симо тариката си тръгва с 1 милион долара от България 1944 г., когато е бил малък, от тогава служи на Москва, парите идват от СССР.
    Агент на КГБ и ДС!
  • 4 истината

    6 7 Отговор
    1 милион долара 1944г се равняват на милиарди долари сега!
  • 5 кроко

    14 10 Отговор
    Ауу, троловете чупят тъпомера - сега и Сакскобурготски стана агнет на Москва!

    Абе жалки, нещастни гниди, очевидно е как всеки, чието мнение и действия не отговарят на интересите на тези, които ви плащат, веднага става агент на Москва. Майка ви да каже нещо за Русия и нея за няколко цента ще я обявите за агент на Москва.

    Коментиран от #12

  • 6 Гост

    5 8 Отговор
    Кроко е агент на Москва!

    Коментиран от #11

  • 7 Чебурашка

    12 5 Отговор
    Не съм сигурен дали кроко е агент, но определено му е харесало да го оправят за 800 дни!
  • 8 Тошбиян

    14 3 Отговор
    Забрави да каже вервайте ми
  • 9 koko

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "мсимов":

    на КГБ или на КТБ?
  • 10 зеро

    2 11 Отговор
    Царя е пич - бих гласувал пак за него ако се кандидатира!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 истината

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Кроко ли си, Чоко ли си не те знам, но може да провериш историческите факти, а те никога не лъжат, точно комунистите под пряката заповед на Сталин пускат царското семейство, дават му огромно количесвто пари и цял влак с ценности напуска България, която по това време е ограбена до шушка от готяните Секс-Готи за кой ли път.
    3 национални катастрофи и пак има хора, които ги кефи Царя??????
    Българина, колкото повече го таковат по-хубаво му става.
    Кой дава пари ей така без нищо.
    Със сигурност царчето е вербувано от КГБ, защо го оставиха жив, че и пари им дадоха на тъпите аристократи.

    Коментиран от #15

  • 13 крум

    4 5 Отговор
    Абе не можете да му стъпите на малкия пръст на царя бе! Яд ви е че е успял с пари и завиждате! Царя е 1000 пъти по честен и ерудиран от тези дето сега се кандидатират и аз искрено съжалявам че царя няма да се яви на тези избори защото бих гласувал и с двете ръце за него!
  • 14 гощо

    4 3 Отговор
    Как па за един не казахте нещо хубаво! Човека е друго ниво,не успяхме да го разберем! Прости селяндури сме и не разбрахме какво ни говори! А сега цъкайте минуси и хранете УБИТАЦИ!!!!
  • 15 кроко

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "истината":

    вои троловете, не можете да съобразите кога какво да лъжете,а същност лъжите ви хич не са сложни и опашати.

    Когато искате да оплюете комунисите, твърдите че преди комунизма Бългатия била богата, незнам си какво земеделие и индустрия имало и т.н. и комуниситите съсипали всичко. А сега, за да оплюеш Сакскобурготски, твърдиш че баща му бил ограбил България и причинил национална катастрофа!!!!!!!!

    Същата работа като с твърдението че през комунизма било много зле икономически, не пускали да се излиза от страната, но сега по времето на боко тиквата е много добре положението, никога не сте виждали толкова много тирове да минават през границата!

    Е, като не си можел да излизаш от страната, от де знаеш едно време колко тирове са минавали през границата, бе трол? Да не говорим че тировете сега са туски, транзит минават и пранасят туски стоки, а едно време товарите са вървяли предимно с БДЖ.

    Айде пийте си гинкобилобата, че сте супер зле!

    Коментиран от #16, #18, #23

  • 16 истината

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    Кроко, чоко, това, че не си чел история и явно не си чел книжки ти личи, но айде ако обичаш поне да не го показваш!?
    Сатмболов води на Симо дЕдо му, намира го в една кръчма във Виена, гол, като пушка, хазартен тип, пропилял всичко. Защо младата отрепка Ферди идва в България???? За пари, какво друго да дойде?!
    Междусъюзническата война 1 катастрофа, по вина на Фердинанд! Първа световна - 2 катастрофа, пак по вина на Ферди и накрая го изпъждат, 3 та световна, пак по вина на Борис, сина му!?
  • 17 истината

    3 2 Отговор
    След 1944 г. идва чичко Сталин и вместо да екзекутират царското семейство им дават една купична пари и ценности!? На кое отгоре?????
    Знаеш ли, че до 80 - те години България е изплащала РЕПАРАЦИИ, а? На Гърция, Сърбия и т.н., къде пари, къде в стока, добитък и т.н.
    Лично дядо ми е бил на ЖП гарата, когато е тръгвал царският влак, пълен с ценни предмети, предмети на изкуството и въобще всичко, което може да се транспортира, това е истината.
    За комунизма, въобще няма да коментирам, България никога не е била толкова зле, заради скапания социализъм все още си патим.

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    Кроко ли си, незнайко ли си, но определено ти е харесало 800-те дни оправяне!
  • 19 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "истината":

    Да, бе съглсен съм с някои неща, но не виждам как се възва с приказките че преди да дойде комунизма, в България е цъфтяло и вързвало?! И ми прави впечатление че всеки, който изкаже положително мнение за Русия, за вас става агент на Москва! Затова ви казвам че и майка си ще я обявите за руски агент, щом ви плаща центчета!
  • 20 Кака Пена

    3 2 Отговор
    Какините, не се карайте за глупости. Обърнете внимание на
    "в България има нужда от възможно най-широка коалиция" -
    за това втори месец съскат всички рептилоиди от терариума на другарите Сорос и Луканов. МоделЯт на другаря Луканов (регистрирани 384 партии, но нашето племе винаги е на власт) е сериозно застрашен. Айде, първия път будалата Виденов лесно го отсвириха, защото срещу него бяха САЩ, Русия и част от собствената му партия. А сега САЩ не са зад Сорос, Русия няма защо да подпира Станишев и Нинова като едното нищо ще отсвири човечето на Глобална България.
    Изтупването от нафталина на мадридския комарджия е знак на отчаяние.
  • 21 Кака Пена

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "истината":

    Какиното, крал Михай, чиито войски стигат до Сталинград, е награден от чичко Сталин с орден "Победа". Да бе, тоя същия, 78 грама платина, злато, рубини и брилянти, дето е известен в деветнайсет екземпляра. По високите върхове на политиката духат неочаквани ветрове.
    И не плачкай за репарациите - България е победена страна. Само благодарение на чичко Сталин днешната българо-гръцка граница не минава по талвега на Марица от Ихтиман до Харманли, а българо-сръбската граница не минава по билото на Пирин.
  • 22 ХЪРХЪР

    2 0 Отговор
    НА ТОЗИ ДОЛЕН КРАДЕЦ И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ, КОЙ МУ ДАДЕ ПРАВО ДА СЕ ИЗКАЗВА???????!!!!!!!!!!!!
  • 23 Кака Пена

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    Какиното, някога СО-МАТ беше най-голямото транспортно предприятие в Европа. Българско. Спазващо всички европейски правила. Лондон-Калкута. Шест хиляди двайсеттонни автомобила, 540 собствени бензиностанции с паркинг и мотел за отдих. Два милиарда долара годишна печалба от честен и почтен превоз. Ликвидирано от тавагисч Луканов през 1990 година.

    Коментиран от #24

  • 24 Бат Ваню

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Кака Пена":

    .... то некога и ти си бил на 20 ... ха хаха.... Чак най-толямото в Европа.... ха ха ...(да ти се усмихна айде)... нека сме по-скромни .... ха ха ха... Тва приватизацията....
  • 25 Баракудата

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "мсимов":

    Той и дедо ти Янко е бил във френски казина, свирил е там на тромпети и е пушил местни пури, на него си се метнал, разбирач
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания