1 Март, 2017 15:45 2 721 10

Турция плаши САЩ с изгонване от Инджирлик

  • турция-
  • сащ-
  • инджирлик
Турция плаши САЩ с изгонване от Инджирлик - 1

Турция може да ограничи достъпа на САЩ до авиобазата "Инджирлик", ако подготвящата се операция срещу бойците на "Ислямска държава" в сирийския град Ракка се проведе с участието на кюрдски формирования, съобщава ТАСС. Агенцията цитира турския вестник "Йени Шафак"

По информация на изданието такова решение може да бъде взето, ако САЩ проведат операцията съвместно със сирийските кюрди от "Силите за защита на народа" и Партията на демократичния съюз, които Турция смята за свързани със забранената Кюрдска работническа партия (ПКК).

В случай на такъв нежелателен за Анкара съюз с кюрдите, Турция може да затвори въздушното си пространство за американските изтребители, твърди изданието.

В базата "Инджирлик" в окръг Адана, Южна Турция, са разположени десетки самолети на САЩ, Германия, Великобритания, Саудитска Арабия и Катар. Оттам авиацията, включително на страните, участващи в международната коалиция за борба срещу "Ислямска държава", нанася удари срещу позиции на екстремистите в Сирия, посочва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плаца

    26 15 Отговор
    НАТО вече е прекалено близо до източния фронт, така че турция вече не е нужна на всяка цена. Дори и многобройната турска армия е нищо без техническото обезпечаване от НАТО.
    реджеп дава мощно назад, язък за турския народец който му вярва.

    Коментиран от #3

  • 2 Хасан

    20 9 Отговор
    Нали това е целта на НАТО.. Да си зависим от нея и да нямаш свои интереси а са гониш само натовски, сори. американски интереси.. Турчина може да умре за САЩ или Европа но американеца няма да умре за турчина.. Това важи и за българина
  • 3 а ся

    21 10 Отговор

    До коментар #1 от "плаца":

    Аз не виждам нищо лошо в това да се демонтира толкова мощна държава съсед на България . Държава с териториални претенции към комшиите си ( включително и нас ) с ислямизация на ниво и завиден военен и човешки ресурс .
  • 4 Хасан

    6 21 Отговор
    Силна Турция е от полза за България.. Българите емигрират за постоянно . България е една от петте държави с най висок негативен прираст
  • 5 стоян георгиев

    8 4 Отговор
    американците ще си го преместят от единия в другия крачол.турците в рака няма да участват ,а и съдбата на рака е вече предрешена .кюрдите ще я превземат ,заедно с нато и вероятно корпус спец части на американците за да се предодвратят етническите чиски дето кюрдите могат да извършат.турция ако много рипа ще яде сапа ,което разбира се не е добре за българия ,но все пак турците трябва да си знаят мястото в хранителната верига!
  • 6 наблюдател

    14 6 Отговор
    Турция плашела САЩ ХА ХА ХА. Тея фесове май забравиха как ходиха да се молят на Путин че фалираха за 6 месеца руско ембарго а смятай ЕС и САЩ да им праснат едно.И няма да е само ембарго а ще въоръжат кюрдите с модерно оръжие и Турция ще приключи като държава.
    Играе си с огъня оня простак Ердоган но ще се изгори.Който е ритал срещу САЩ хубаво не е видял
  • 7 дедо никола

    6 8 Отговор
    USA пък ще им пусне ХАРП и готово...
    10-та по рихтер и се приключва... предните бяха за сплашване, но Турчин поука не си взима. Нещо към Русия се обръщат и не е на добре тая работа... Трябват ни повече американски войници и техника в България, за всеки случай, че както нямаме армия Турция и Русия ще ни пречупят за секунди!
  • 8 Хасан

    3 4 Отговор
    Ама турците имат много добри дипломати.. Не като българските.. Джебчийки на козметика.
  • 9 Хасан

    3 4 Отговор
    Такава излагация за българската дипломация,за държавата,
  • 10 тука е така

    3 1 Отговор
    Да заповядат в Б-я,добре дошли са да преместят цялата база от Инджирлик в Ново село.Б-я ще стане велика отново някой ден.!
Новини по държави: