Last news in Fakti

1 Март, 2017 17:34 1 545 8

Юнкер: Brexit няма да спре Европейския съюз

  • ес-
  • brexit-
  • жан-клод юнкер-
  • европейски съюз

Европейският съюз е повече от пари, стоки и пазари, заяви Юнкер

Юнкер: Brexit няма да спре Европейския съюз - 1
Снимка: БТА/ AP

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви пред европарламента, че излизането на Великобритания от блока „няма да спре Европейския съюз“.

Той заяви, че общността е изправена пред сериозни предизвикателства в този момент – от миграцията до Brexit. Юнкер добави, че Европа трябва да остане нащрек.

„Колкото и болезнено да е излизането на Великобритания от ЕС, това няма да ни спре да се движим към бъдещето“, заяви председателят на комисията.

Юнкер представи пред парламента доклад за възможните посоки за развитието на общността до 2025 година. По думите му документът ще бъде обсъден от лидерите на държавите от ЕС в края на месеца в Рим. Срещата в италианската столица се разглежда като „раждането на ЕС от 27 държави“ след напускането на Великобритания.

Европейският съюз е повече от пари, стоки и пазари. Целта му е да служи на хората, подчерта председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антииес

    10 7 Отговор
    от началото когато англичаните гласуваха за напускане.Аз си мислих ,че са луди.Говорих с англичанин на морето той ми каза,че е доволен неговота държава се маха от ръцете на германия и бюрксел.Ес е едно нищо.Вие англия не ги мислете те си имат приятели канада,сащ,австралия,нова зеландия и други.Те ще се оправят сами.

    Коментиран от #2

  • 2 и защо

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "антииес":

    англето смята германия за лош пример ? като изключим емигрантите но там меркел по заповед на америка предизвика това безумие другите неща в германия са за пример -бюджетен излишък,положителен търговски баланс, работеща икномика .англетат е супер , че се махнаха защото са троянският кон на америка...а при държавите няма приятели а интереси...приятелството си е приятелсто но сиренето е с пари...казал мъдро народа . ако ес стане федерация подобно на щатите тогава наистина има надежда за континента
  • 3 Бат Ваню

    5 5 Отговор
    Евросъюза нема алтернатива..... Кво ше има ако нема Евросъюз а?...
  • 4 Бат Ваню

    2 3 Отговор
    Ше има .... Бай Хой, Кроко....Дедо Поп, Баба Попадия..... и..... умрели никове .....ха ха ха.......е тва ше има.... ха ха ха...
  • 5 Гнида

    2 0 Отговор
    Аха ЕС май не кара на петилетки , а на седемлетки . На 2 скорости се развива . Абе голяма работа е . А нашите политически ибрикчии са винаги готови за следващата велика реформа ..

    Коментиран от #8

  • 6 Диди

    0 4 Отговор
    В каква Европа искате да живеете?В ЕС или извън него?

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Диди, от сегашната му форма няма смисъл. Не си ли съгласна че от горе всичко се мачка за да се обслужват интересите на силните държави и големите им фирми, ТТИП, СЕТА, санкции, всичко това е в полза само на богатите, защото те мога да издържат и да задушат по-малките и бедни. И се прави съвсем умишено. Вече открито ти говорят за ес на две скорости, второкачествени стоки, а като прибавиш и негативното влияние в отделни държави само и само там да има управляващи, играещи по свирката им. За тези неща се говореше още преди да влезем в ЕС и както гледам, точно на там отиват нещата. Дори съм сигурен и че ще ни напълнят с мюсюлмани да си имаме и ние изнасилвания, гета, ислямски фундаментализъм и т.н.

    Няма файда от ЕС, би трябвало на Балканите да си направим Балкански съюз, че иначе всички световни сили ни ебават както си искат.
  • 8 Бат Ваню

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гнида":

    Гуедам и не вервама на ушите си................... ха ха ха...........
Новини по държави: