2 Март, 2017 14:56 1 831 3

ЕП иска визи за граждани на САЩ

  • ес-
  • еп-
  • сащ

Настояват за премахване на визите за всички страни - членки на ЕС

Европейският парламент настоя за въвеждането на визи за граждани на САЩ, съобщи The Republic.

Причината е отказа на Вашингтон да осигури безвизово пътуване за гражданите на пет страни от Съюза. От ЕП призоваха Европейската комисия да действа по въпроса в рамките на следващите два месеца.

Комисията трябваше да е реагирала още през месец април на миналата година. Тогава обаче страните – членки предпочетоха да не взимат мерки.

Гражданите на САЩ могат да пътуват в страните от ЕС без визи. САЩ обаче не са осигурили безвизово пътуване за гражданите на Хърватия, Румъния, България, Полша и Кипър. От ЕК се опасяват, че повторно въвеждане на визи може да навреди на търговията между САЩ и Европа.

Има опасения и за постъпленията от туризъм. Очаква се Канада да отмени визите за всички граждани на ЕС през декември. Това вече направиха Австралия, Бруней и Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    12 0 Отговор
    Така трябва! Трябва да има равнопоставеност. След като демонстрират пренебрежение, редно е да получат подходящият отговор.
  • 2 Бай хой

    3 0 Отговор
    Тия още малко и ще ни признаят за европейци. А дано, но на дали.
    И това трябваше да стане отдавна, но нашите посрани евроатлантически мижитурки нямаха нито интерес, нито дупе, нито пипе нито смелост да поискат и да защитят интереса и достойнството на собствения си народ.
  • 3 maradona

    0 0 Отговор
    Невероятно! Най-накрая някой ни възприе като част от съюза! Светлина в тунела?
Новини по държави: