Last news in Fakti

4 Март, 2017 09:09 1 599 6

Протести в цяла Македония

  • македония-
  • протести-
  • правителство

Демонстрациите минаха мирно

Масови протести се проведоха в Македония през тази нощ, съобщи Канал 5.

Демонстрации имаше в 16 града на страната. Те бяха предизвикани от очертаващата се коалиция между Социалдемократическата партия и най-голямата албанска фракция в страната.

Според протестиращите това може да доведе до обявяването на албанския за втори официален език в страната.

Президентът Георге Ивано вече отказа да връчи мандат на социалдемократите. В Скопие хиляди опънаха гигантски македонски флаг по улиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boom

    1 4 Отговор
    Управляват ги про-руски крадци, нормално е да са зле.
  • 2 Нар

    2 5 Отговор
    И българският и албанският народ са подтиснати от комунистите в измислената Македония.
  • 3 Живко Тодоров

    6 2 Отговор
    Какви комунисти ви гонят вас двамата даже не мога да предположа. Но когато чета такива измислици, все по-ясно личи, че "комунистите" са удобни за всякакви оправдания и обвинения.
    А истината е една - ислямизмът в цял свят е в подем, с помощта на Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн и др. Албания не е изключение от общата тенденция, там от 20 години шетат саудитски имами, както и тук, в България, за Македония да не говорим. Накрая всичко ще свърши с кръвопролитие и етнически прочиствания. Вече е било и пак ще бъде.
  • 4 мсимов

    7 1 Отговор
    всеки авторитарен корумпиран режим когато види че губи прибягва до етническата и националистическа карта.вижда ли сме го и у нас. достатъчно е да се види кои са протестиращите.това са държавни служители назначени по партийна линия заедно със семействата им.има и друг мотив.според пропагандата,македонците са най древен и велик народ,а албанците са хора втора класа,българите пък са трета класа.това е официалния дух на омразата който е проникнал в сегашните македонци
  • 5 аааааааа

    0 0 Отговор
    И тук и там командва още Коминтерна!
  • 6 kkookok

    0 0 Отговор
    Сега ако се стигне до гражданска война там. Американците, ще помогнат с няколко бомби, ще турят после тяхно правителство и военни да пазят и съблюдават реда и ще заемат важна стратегическа и военна позиция в региона. Така като погледнеш картата на всякъде почни ще има американски части и военна техника. Което е доста тъпо, защото при евентуален конфликт първо се бомбардира там. Сега за Русия остава да се разшири в другата част по към Америка, или близко до границите и... но ще видим! Всички подобни конфликти се плащат от някой. Свидетели сме на ново разделение на света... но да видим как, колко и на нас какво?
Новини по държави: