Last news in Fakti

4 Март, 2017 18:14 1 238 6

Меркел разговаря с турския премиер

  • ангела меркел-
  • турция-
  • германия

Двамата обсъдиха блокираните митинги в турски градове

Германският канцлер Ангела Меркел проведе телефонен разговор с турския премиер Бинали Йълдъръм, съобщи „Дейли Сабах“.

Те обсъдиха блокирането на провеждане на митинги в полза на турския референдум в два германски града.

„Разговарях с канцлера Меркел. Разговорът ни отне малко повече време, от колкото бяхме планирали. Говорихме за забраната за провеждане на митинги. Ще опитаме по-различен подход в предстоящите програми. През следващата седмица външните министри на двете страни ще се срещнат. Тогава въпросът ще бъде решен. Надяваме се на напредък. Разговорът беше продуктивен“, заяви Йълдъръм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    8 8 Отговор
    Браво на Анчето Меркел върти си ги всичките на малкия пръст истински лидер на Евросъюза , а меркелофобите да не лаят много оти ке ядат матракуката.
  • 2 Хасан

    6 8 Отговор
    Ха така.. Дай сега на заден ход, баба Меркел

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Е що да даде на заден, това да не ти е турция, където султана казва какво може и не може. Щом общините са забранили, значи няма да има агитации и кукуферкел няма как да въздейства на демократични решения в демократична държава. А ссс-воеца да си гледа работата, меркел я въртят на пръста всякаквите корпоративни лобита под прикритието на толерастията.
  • 4 Mimosa

    1 3 Отговор
    Nix da! Който лае по Меркел уж много знае..... Бундесканцлерката си знае работата.
  • 5 Хасан

    5 8 Отговор
    Германия разрешава на ПКК терористи да правят митинг на терористи които са убивали цивилни и военни в съюзническа страна Турция .. Двуличие

    Коментиран от #6

  • 6 ахмак

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Турците да си правят митингите у тях. Когато кюрдите имат държава и те ще си правят митингите там. И ти си объркал държавата и квичиш в тукашните форуми,нали!
Новини по държави: