Last news in Fakti

5 Март, 2017 16:56 2 422 1

Нова размяна на удари между Сърбия и Албания

  • сърбия-
  • размяна-
  • албания

Претенции за албанското малцинство в страната

Социалният министър на Сърбия Александър Вулин определи изявления като това, че правата на албанците в южната част на страната трябва да се защитават от Албания, като опасни, съобщи “Oslobodenje”.

“Все по-често виждаме какво се случва, когато започнем да говорим за прекрояване на граници и намеса във вътрешните работи на други държави.

Ние имаме общо желание нашите деца да живеят мирно и спокойно. За албанците в Южна Сърбия и в останалата територия на страната се грижи Сърбия. Самозвани лидери се опитват да създават конфликти. Такива в момента няма“, заяви Вулин.

Вчера говорителят на организираните албанци Йонуз Мислиу обяви, че албанският президент Буяр Нишани ще посети Южна Сърбия на 7-ми март. Там той ще се запознае с правата на албанците в района. Мислуи заяви, че е „дошло време за проблемите на албанците в района да се погрижи Албания“.

Нишани ще има редица срещи с албански представите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бой йебанье и српска музика

    1 0 Отговор
    А познайте кой им навива пружините на тия тъпи албанци да създават проблеми. САМО ЧЕ НА КУКЛОВОДИТЕ ЩЕ ИМ ИЗЛЯЗАТ КРИВИ СМЕТКИТЕ , КАКТО СТАВА НАПОСЛЕДЪК.
Новини по държави: