Last news in Fakti

7 Март, 2017 07:01 1 892 5

САЩ разположиха системи за противоракетна отбрана в Южна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • южна корея-
  • системи-
  • thaad-
  • ракети-
  • противоракетна-
  • отбрана

Китай осъди разполагането на ПРО системите

САЩ разположиха системи за противоракетна отбрана в Южна Корея - 1
Снимки: БТА/ AP

Американските въоръжени сили започнаха да разполагат в Южна Корея комплекси за противоракетна отбрана „THAAD“, предаде Би Би Си. Те са предназначени да отговорят на заплахите, идващи от Северна Корея. Пхенян извърши поредния си опит, изстрелвайки четири балистични ракети в Японско море.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще засилят отбраната срещу севернокорейските балистични ракети. Той проведе телефонни разговори с лидерите на Сеул и Токио.

Наземният подвижен комплекс „THAAD“ може да прихване ракети с малък и среден обсег на действие. Обхватът на действие е 200 километра, а височината на прихващане – 150 километра. Скоростта на ракетите от американската система е 2800 м/с. Комплексът е предназначен да поразява вражеските ракети в крайната фаза на техния полет.

Много южнокорейци смятат, че системите за противоракетна отбрана на американците ще се превърнат в мишена и ще застрашат живеещите в региона, в който са разположени. През месец август жители в провинция Сонджу си обръснаха главите в знак на протест.

Разполагането на комплексите разгневи и Китай. То идва на фона на изстрелването на четири ракети от страна на Северна Корея. Три от тях паднаха в японската изключителна икономическа зона.

Ракетите прелетяха близо 1000 километра, преди да паднат в морето. Те бяха пуснати са от регион, намиращ се близо до южната граница на Северна Корея.

САЩ разположиха системи за противоракетна отбрана в Южна Корея


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 9 Отговор
    ФАЩ са експерти в създаването и поддържането на конфликти!!!
  • 2 Кики

    9 9 Отговор
    САЩ продължават да вдигат напрежението без основание. Всъщност има логика да провокират С.Корея, защото после ще има санкции, санкции... Нали това им е мръсната политика да тормозят всички, които не са с тях!
  • 3 кроко

    8 8 Отговор
    За отбрана е от севернокорейските ракети, но това няма значение за дежурните по кенеф русофили , кики и каниба, които няма как да пропуснат още от заранка , за милионен път да ни напомнят , колко са лоши американците.
  • 4 ЪРП

    1 0 Отговор
    ТЪПАЦИТЕ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ НАПРАВИХА ОГРОМНА УСЛУГА НА ФАЩ, ЗАЩОТО ИМ ДАДОХА ПОВОД ДА РАЗПОЛЖАТ ТАМ РАКЕТНИ СИСЕТМИ, КОИТО УЖ СА ПРОТИВ КОРЕЙЦИЕ, АМА РЕАЛНО СА ЗА ВЪЗПИРАНЕ НА КИТАЙ!!!
    КИТАЙ СА СУПЕР СИЛА И ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ФАЩ Е ДА ВЪЗПРЕ КИТАЙ!!!
    И СЪС СИГУРНОС ФАЩ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА РАЗПОЛАГАТ ОЩЕ ПО- МОДЕРНИ И ПО-ДАЛЕКОБОЙНИ СУПЕРРАКЕТИ ,КОИТО СА УЖ ПРОТИВ ВЪЗПИРАНЕ НА ДВУПОТОПНИТЕ РАКЕТНИ СИСТЕМИ НА С.КОРЕЯ!!!!!!!
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    ЕТО КОЙ РАЗДУХВА ОГЪНЯ В СВЕТА !
Новини по държави: