Last news in Fakti

11 Март, 2017 10:59 1 480 7

Светът е изправен пред най-голямата хуманитарна криза

  • оон-
  • деца-
  • криза-
  • хуманитарна-
  • стивън о'брайън-
  • криза

Четири африкански страни се нуждаят от хуманитарна помощ

Светът е изправен пред най-голямата хуманитарна криза - 1
Снимка: БТА/ AP

Светът е изправен пред най-голямата хуманитарна криза от създаването на Организацията на обединените нации през 1945 година, предаде „Скай нюз“.

Шефът на хуманитарния отдел на ООН Стивън О'Брайън предупреди, че над 20 милиона души в Йемен, Южен Судан, Сомалия и Нигерия гладуват.

„Без колективни и координирани глобални усилия, хората просто ще умрат от глад“, заяви О'Брайън пред Съвета за сигурност на ООН.

Той призова за мигновена финансова помощ за въпросните страни и осигуряване на безпрепятствен достъп за хуманитарна помощ.

Според Стивън О'Брайън са необходими 4.4 милиарда щатски долара до месец юли, за да се помогне на хората в нужда в четирите африкански страни.

В Южен Судан тлее гражданска война от три години и повече от седем милиона души се нуждаят от помощ, посочва изданието. В Сомалия от хуманитарна помощ се нуждае повече от половината население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    9 1 Отговор
    На русяците и хамериканците не им пука , че в някакви там африкански страни имало глад и разруха ! За първите е важно диктатора Асад да е жив и здрав , а за вторите , той да бъде свален от власт а , че имало хуманитарна криза , това са подробности.
  • 2 западно лицемерие

    7 3 Отговор
    Ами богатите да поразвържат кесиите, 4-5 милиарда са нищо за тях, даже само Бил Гейтс може да го реши тоя проблем.
  • 3 гостуващ

    9 3 Отговор
    Господин О' Брайън, станало е някакво объркване, не сте се обърнали в правилната посока, трябва да се завъртите на 180 градуса, защото сцената е зад гърба ви, а в момента говорите на сценичните работници. Като заместник на генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси вие сте високопоставен представител на най-авторитетната международна общност. Като такъв е тъпо да се обръщате към международната общност по този въпрос. Бил гейтс натрупа 56 млрд. като десетилетия изнудваше клиентите със софтуерните си продукти, толкова го намразиха, че създадоха компютърна игра на дартс с неговия образ в центъра на мишената. Сега той се бие в гърдите ,че е филантроп- прехвърля милиони от своите сметки в сметките на фондацията на жена си, инвестира в бизнеса с гмо продукти и рдуги подобни врътки. Точно сега е момента, кто висш представител на ООН, не да се обръщате към международната общност, а от нейно име да се завъртите гръгом и да се опитате да изнудите Бил Гейт и още 5-6 нему подобни да демонстрират филантропията си.
  • 4 гостуващ

    5 2 Отговор
    В интерест на истината иронията ми може да не е много коректна защото съществува теоретична въжможност тоя да е свестен човек стиснат за гушата(я с морков, я с тояга) от системата, в която е играч. Ама като се замисля как работи системата-едва ли е свестен. Познат номер-ще внушим на балъците угризение за дето имат какво да ядат, та да можем безпрблемно да източим някой обшествен фонд. Губят ли ви се в тая картинка 20 милиона умиращи човешки същества? А, там са, там са-плакат на стената в украсената зала.
  • 5 гостуващ

    6 0 Отговор
    Не за мен са плакат на стената 20 млн умиращи. Ужасното е, че за мен те са реални, а за майсторите - ограчи на високо ниво те са точния, подходящ плакат на стената и нищо повече. Повръща ли ви се? И на мен.
  • 6 гост

    4 0 Отговор
    Така е , когато ООН лобира за световните корпорации.Те станаха по-богати ,а бедните вече умират от глад.
  • 7 незнайко

    2 1 Отговор
    Гладуват, но се плодят на поразия. Това е типично за животните. Това е от как свят светува в тези държави.