13 Март, 2017 18:45 1 430 2

НАТО: България е отделила за отбрана 1.3% от БВП

  • българия-
  • нато-
  • отбрана-
  • разходи

В годишния доклад за дейността на алианса се допълва, че България участва в мисиите на пакта с 86 бойци в Афганистан и с 10 - в Косово

НАТО: България е отделила за отбрана 1.3% от БВП - 1
Снимка: Shutterstock

НАТО представи данни за разходите за отбрана на държавите от пакта, според които през миналата година по неокончателни изчисления нашата страна е отделила средства, равни на 1.3 на сто от БВП в това направление (1.187 млрд. лева).

От общите отбранителни разходи нашата страна е похарчила 12.55 на сто за военно оборудване, като целта е да бъдат достигнати 20 процента. В годишния доклад за дейността на алианса се допълва, че България участва в мисиите на пакта с 86 бойци в Афганистан и с 10 - в Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пършинг

    24 0 Отговор
    Мисля, че е дошло времето да подкрепим нашата мъничка армийка.... навремето когато служех в карловската кашимерия, като си спомня, че само нашата бригада беше 5000 войника... и всички стреляхме всяка седмица + ФП-то и тактиката... ходехме по учения най-вече на с.Корен, където водехме военни действия, хиляди български войници и всеки знаеше какво трябва да прави.... а сега един професионален войник я пробяга 10 км. седмично я не... като ги гледам с тези кореми те и 2 км. не могат избяга.... та мисълта ми е - те политиците нищо няма да направят щото си гледат само собствените интереси - че трябва народа сам да поеме инициативата, трябва да направим доброволни военни отряди с устав и дисциплина, да се въоръжим и да се пазим. Аз вече съм готов, макар, че за сега имам само лък и арбалет (знам че звучи смешно!), но в казармата съм бил автоматчик и не съм забравил нищо от тогава, тренирам редовно, и въпреки, че наближавам 50 няма да се дам на нито един 20 годишен:)) Та братя българи ако си обичаме Родината ще трябва сами да си я пазим!
  • 2 стани стани юнак балкански

    5 5 Отговор
    като бяхме под руско отделяхма 20% от ПВП до колкото имахме такъв.
Новини по държави: