14 Март, 2017 14:33 9 169 2

Сомалийските пирати отново в действие (ВИДЕО)

  • сомалия-
  • пиратство-
  • пирати-
  • танкер

Бандитите отвлякоха танкер край бреговете на Югоизточна Африка

Сомалийските пирати отново в действие (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Пирати са отвлекли петролен танкер край бреговете на Сомалия, съобщиха представители на местните власти и експерти по борба с пиратството, предаде ДПА.

Джон Стийд от организацията "Океани отвъд пиратството" каза, че танкерът "Арис 13" и осемчленен екипаж е плавал натоварен от Джибути за Могадишу, когато към него вчера се доближили две лодки с пирати.

По думите му това е първото отвличане на голям търговски кораб в този район от 2012 г. насам. Танкерът е собственост на компания от ОАЕ и плава под бангладешки флаг.

Представител на полуавтономната държава Пунтланд каза, че над две дузини мъже са се качили на борда на кораба край северния бряг на Сомалия. Друг официален източник от Пунтланд съобщи, че отвлеченият кораб е бил откаран до брега.

Говорител на военноморската антипиратска операция на ЕС в района потвърди инцидента и каза, че той се проучва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ото

    5 0 Отговор
    Сякаш това е някакъв специален бизнесс? И какво толкова сложно е станало? Пратете някой подобен за бракуване но празен! натоварен с телевидеокамери и сателитна връзка. И един специален екип, с моторница заредена за дълъг път! И една секси маца да се пече на палубата - това ще харесан а пиратите... Е, като атакуват, екипажа да се качи на скутера с мацата, а пиратите да овладеят кораба! След което изпращате един Еф16 с ракета въздух земя! е, знаете какво да направите? Да, ще се изтрови и изтрепе сума ти риба и екосреда. но нямад а се разлее петрол много... Иначе трябва да изпратите подводница с артилерия и просто да разстреляте пиратите без преговори, без въпроси, без отговори! щом е пират, не е човек. ДРЕЙК адмирала ви го е казал. Явно пиратите също влизат в графата "Правата на човека"???? то в тоя свят всеки бандит май е в тая графа?

    Коментиран от #2

  • 2 Ото

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ото":

    П.П.: Има и по-екологичен начин, но явно трябва желание? Пращате един киборг, въоръжен до зъби с всякакви оръжия, с каквито разполага редица служби и държави. Можете да пратите и някой Касандра и някой Спайдърменн за дружки двама да са? Е, те ще слязат любовно на брега при пиратите и само след час два проблема ще е решен...ако не подпалят селищата на пиратите заедно с джапанките им.... уволнете ги в някой склад за пазачи!