15 Март, 2017 11:36 2 299 11

Турция притиска ЕС с бежанците

  • турция-
  • бежанците-
  • ес

Страната може да преразгледа споразумението с Брюксел

Турция притиска ЕС с бежанците - 1
Снимка: БТА/AP

Турция трябва да преразгледа споразумението с ЕС относно имигрантите. Това беше заявено от турския министър по европейските въпрос Омер Челик, цитиран от „Катимерини“.

Според него това трябва да бъде направено, след като няма изгледи Европа да облекчи визовия режим за турски граждани. Споразумението за задържане на имигрантите беше сключено през миналата година. Тогава ЕС обеща на Турция облекчаване на визовия режим за нейни граждани и отваряне на нови глави за членство в Съюза.

В момента Турция е в обтегнати отношения с няколко европейски страни. Причината е отказ за провеждането на турски митинги на тяхна територия. Анкара твърди, че е спазила всички ангажименти по споразумението и очаква от ЕС да направи същото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    14 3 Отговор
    Ако Турция продължава с такава политика да бъде срещу Европа,то накрая Турция ще бъде губещата държава.Психопатните настроения на Ердоган,трябва да спрат,иначе отношенията ще достигнат до нежелано положение между европейци и турци.
  • 2 даскал манол

    12 5 Отговор
    Някоя туркиня може да ме притисне единствено със задните си части...
    Няма как да ме притиска Турция и да ме плаши с бежанци.
    Напротив идват бежанки за секс и бежанци за пушечно месо и спаринг партньори за боксиране... няма лошо да заповядат!
  • 3 кроко

    8 18 Отговор
    Евала на вторите ни братушки турците, харесва ми, че постоянно притискат гейропейците ! Браво Ердо мачкай толерастите !
    Като Турция с Росия няма втори тъй могъщи на света...
    Те са нашата упора, те са нашта висота...
  • 4 гост

    7 4 Отговор
    1. ердухан би следвало да помисли повече за турските граждани, пребиваващи в ЕС държави, защото ЕС държави могат да вземат решение да им прекратят правата на територията си и да им поставят въпроса за отказ от турско или 2рото гражданство...
    2. ердухан се опитва да изнудва ЕС едва СЛЕД като задълбочи от отношенията си с русия.
    3. ЕС трябва да информира НАТО и да ИЗИСКА НАТО ДА ЗАДЪЛЖИ турция да отговори на въпроса- след като турция е в НАТО, защо е решила да купува РУСКА система Ц-400 и защо РАЗЧИТА на паричен заем от русия за закупуването му. Т.е.- трябва да се иска НАТО да преразгледа условията за членство на турция в него.
  • 5 гост

    0 4 Отговор
    Хм- очаквах точно противоположната новина на тази, която публикувам. За мен е загадка защо германия реагира така...НАТО не бива да тласка Турция към излизане от пакта, заяви Германия
    15 март 2017 / 12:51 Берлин, 15 март /БТА/
    Турция трябва да остане в НАТО независимо от кризата между нея и редица европейски страни, но съюзниците не бива "да изоставят" и опонентите на турската власт, заяви германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен, цитирана от Франс прес.
    "Турция не улеснява задачата ни в НАТО", призна Фон дер Лайен, докато Турция вече две седмици протестира срещу забраните в Европа някои нейни министри да участват в митинги, подкрепящи Ердоган, пред турските диаспори на континента.
    "Никой обаче не бива да си въобразява, че една Турция извън НАТО би се вслушвала повече в гласа ни или с не яби се общувало по-лесно, отколкото с Турция, останала в НАТО", предупреди германската министърка на отбраната.
    Според нея точно защото членките на НАТО са съюзнички, те могат "да дискутират по-лесно за принципите (си), засягащи демокрацията и отвореността на обществото - дори при противопоставяне"...“ http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1537322
  • 6 ОМБРЕ

    3 9 Отговор
    Що не прати само един милион? И тогаз да видим как че реагират европейците ? Длъжна ли е турция сама да се грижи за над три милиона бежанци? Ние тук за триста бежанци не можем да се грижим.
    Европа да плаща без да мрънка , аз бих им пратил като нищо половината бежанци, ама той Ердо се оказа по хуманен от мен.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "ОМБРЕ":

    1. България СЪЩО ПЛАЩА пари на турция. Така, че- от коментара ти следва, че ти НЕ СИ бг. гражданин, а единствено турски гражданин
    2. България и Гърция, а не останалите 27 държави от ЕС, имат държавна граница с турция- САМО ТЕЗИ ДВЕ ЕС ДЪРЖАВИ! България е ВХОДНАТА ВРАТА за пускане на мигрантите към ЕС.
    3. Да ти е минавало през ум колко МИЛИАРДА ЕВРО ще плаща България в еспч, ако поне 1/4 от тези мигранти ревнат в еспч, че България не им е предоставяла условия в центровете за чужденци? Ти пряко целиш РАЗОРЕНИЕТО на България, така ли?
  • 8 Диди

    2 0 Отговор
    Ако Ердоган пусне бежанците,то Европа ще изпрати хора да пазят границите,както и Фронтекс близо до водната граница с Турция.Това Европа ще направи,тъй като в противен случай знаят какви ще бъдат последиците допринасящи да няма обединен ЕС.А последиците,които Турция ще претърпи ще са погубителни за икономиката и развитието.В момента икономиката доста ,,куца,,.Преди седмици искаха помощ от Германия.Турският народ не трябва да се оставя Ердоган да разори страната,в противен случай,те сами да си градят бъдещето.
  • 9 Ганю

    2 0 Отговор
    И мен може да ме притисне някоя кадъна със задните си части! Че има и доста 'арни кадъни!
  • 10 8888

    3 0 Отговор
    Мюслитата имат една поговорка :
    Кучето като побеснее пикае на дирека на джамията.
    Май ердо . . . а?
  • 11 Ер Доги Дог

    2 0 Отговор
    Аз съм Чалмаааа
Новини по държави: