Last news in Fakti

15 Март, 2017 21:43 1 477 3

Папа Франциск: Закриването на фирми е "сериозен грях"

  • папа франциск-
  • ватикана
Папа Франциск: Закриването на фирми е "сериозен грях" - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърите, които закриват бизнес, затварят заводи или преструктурират фирми, без да обмислят докрай последиците за работниците и техните семейства, извършват "много сериозен грях", заяви папа Франциск, цитиран от ДПА.

Пред десетки хиляди хора, събрали се на площад "Свети Петър" за седмичната аудиенция, Франциск се отклони от текста си, след като изрази безпокойство за това как семейства могат да бъдат засегнати от трудов спор в местна телевизионна мрежа.

"Работата ни дава достойнство. Онези, които са отговорни за хората, мениджърите, са длъжни да направят всичко, за да може всяка жена и всеки мъж да работят и така да са в състояние да вървят с високо вдигната глава, да гледат останалите хора в лицето с достойнство", каза папата.

"Онези, които по икономически схеми или за да правят не напълно прозрачни сделки, затварят заводи, закриват предприятия и отнемат работата на хората, такъв човек извършва много сериозен грях", добави Франциск.

Папата активно защитава правата на работещите, откакто преди четири години стана водач на 1,2 милиарда римокатолици по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бобо

    6 1 Отговор
    Най-много от всичко дявола обича да се наметне с овча кожа и да ходи сред наивните овци и да им говори сладки приказки ...изумително е как има толкова много хора които вярват на този лукав йезуит ...
  • 2 Д'Мин

    1 0 Отговор
    Йешуа ибн Йосиф е изгонил търговците от храма, а сегашния му заместник на земята говори за фирми!

    Коментиран от #3

  • 3 айай

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Д'Мин":

    Не е лесно решението на тия проблеми... Ето ние бяхме планова икономика и пак не можаха да се разрешат проблемите. Проблема се нарича ПРИРОДА. А тя съществува в човека отдавна. Търговеца гледа печалбата. Нормално е. Въпроса е, че политиците объркват процеса. Те искат да контролират чрез държавата тези процеси, но не предлагат решение на проблемите. например иска да няма безработица. но струва ли си да работиш за едно плюскане дрехи данъци и ток и телефон? НЕ! По-добре не работи, отколкото да се трепиш само, за да рабохтиш и плащаш като животно! Например няма по-добро от правилно законово уредената пазарна икономика, но без привилегии за корпорации и разни кръгове! Ала тук това не може да се приложи поради алчните властомани. никой не е длъжен да даде работа на дружите, нито пък да работи нископлатено за другите! Проблемите идват от Данъчните законодателства, а те се създават от паразитни лица на държавни постове, които искат да си осигурят щедро папане на постовете. От този паразитизъм, започват и неправилните закони и останалото. така, че Папата е достоен човек, но проблемите няма да се решат, защото онези, които са на власт и кандидатите за такива все искат да папат и то повече и повече. Всеки иска повече... Но не всеки дава повече... От това се поражда и протестите. работодателя иска да плаща малко и да ползува макс. Работника иска да дава минимум и да взема макс. Тук заплатите са ниски вината е на самите хора и на политиците. Геноцида е тотален още от