Тема: Украйна

16 Март, 2017 15:08 2 109 12

Украйна удари по руски банки

  • украйна-
  • санкции-
  • банки

Петро Поршенко обяви санкции срещу пет банки

Украинският президент Петро Порошенко въведе санкции срещу пет руски банки, съобщи радио „Free Europe”.

Порошенко вече е подписал специална резолюция. Санкциите са насочени срещу Sberbank, VS Bank, Prominvestbank, VTB Bank, и BM Bank.

Предложението за въвеждането на санкциите беше направено от Националния съвет за сигурност и отбрана през вчерашния ден. Президентът е разпоредил външното министерство да уведоми ЕС и САЩ за санкциите. Ще бъде отправена молба от тяхна страна да бъдат въведени подобни.

Решението идва след няколко дни на протести в Украйна. Те бяха насочени срещу няколко руски банки. Това станал, след като от Sberbank обявиха, че ще се съобразят с руска резолюция, която признава документите за самоличност на сепаратисти от Донецк.

На банките може да бъде забранен износа на капитали от Украйна. В Киев смятат, че санкциите няма да засегнат частни банки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 огнян денков

    19 6 Отговор
    Тези глупаци са ударени по главата от Господ-умрели са преди да се родят5
  • 2 чичо дедко

    19 5 Отговор
    е тия вече... съвсем се закопаха. Ако нямат истински причини (тогава се дават на прокурор), в международния съд руснаците ще им скъсат з...ка. Не ми се връщат заеми, затварям ти банката, забранявам ти да изнасяш средства и... после... национализация!?
  • 3 Kcaniba

    6 21 Отговор
    Браво братя украинци, вперьод и само вперьод !
  • 4 Реално

    16 5 Отговор
    Тия са тотални идиоти-само за миналата ггодина руските банки са инвестирали над 2 милярда долара...самите украинци предпочитат тези банки защото имат сигурност.
  • 5 Реално

    8 8 Отговор
    Тия са тотални идиоти-само за миналата ггодина руските банки са инвестирали над 2 милярда долара...самите украинци предпочитат тези банки защото имат сигурност.
  • 6 гън

    9 4 Отговор
    Не разрешавайте износа на капитали, те сами ще дойдат да си ги вземат-глупаци
  • 7 Гост

    10 4 Отговор
    Тук едни неграмотници не могат да напишат правилно думата "милиард", но взели акъл да раздават!

    Коментиран от #12

  • 8 кроко

    0 14 Отговор
    Това е само началото, евала бат Петьо !
  • 9 Kcaniba

    13 4 Отговор
    Властта в УСрайна е тотално - идиотски корумпирана и русофобски самоунищожителна!!!
    С такива управници, очакваме размерите на тази "държава", да се саморегулират до тези на Македония!!
  • 10 681 БЪЛГАРИЯ

    0 1 Отговор
    Каквито едните такива и другите !
  • 11 ГОСТ

    0 0 Отговор
    защо не коментирате как върви делото на Украйна срещу Русия в Хага ?
  • 12 Зельоная марка

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Ако знаеш колко такива неграмотници познавам, които са на водещи позиции, но не могат да си напишат името. Ще се изненадаш! Неграмотниците са навсякъде и тъй като не са особено умни, но пък са много, са и особено агресивни! Не си даваш сметка, че това са хора без скрупули, обикновено от селата или "погражданени", но хора с нисък морал и съвест. Имал съм си работа с такива и нищо не им струва да те правят на маймуна с всички средства. Е, сещам се за една фирма - шефовете там са некадърници, протежетата им са некадърници, а когато се появи един способен и те го правят на глупак. Ще кажеш:"Как така?". Ами, лесно. Фирмата не е тяхна. Фирмата е чужда! На хубавите работни места се настаняват само наши и ваши, на останалите - който падне! Можеш ли да реагираш срещу целия персонал, срещу цялата фирма? Какво ще докажеш? Кой ще те подкрепи?
Новини по държави: