Last news in Fakti

17 Март, 2017 07:45 1 164 6

Мащабни военни учения в Латвия

  • латвия-
  • нато-
  • учения

Такива ще има през април и юни

НАТО ще проведе мащабни военни учения в Латвия, съобщи РИА Новости.

Ученията носят името „ Saber Strike“. Те ще се проведат между 3 и 16 юни. По-рано в страната обявиха, че между 17-ти и 30-ти април на нейна територия ще се проведат други мащабни учения - Summer Shield XIV. В тях участие ще вземат военнослужещи от 10 страни – членки на НАТО и Швеция.

В ученията през юни ще участват представители на САШ, Латвия, Литва, България, Румъния, Швеция, Канада, Германия, Люкесмбург, Словакия и Естония.

Учението има за цел да подобри действията на щабовете за планиране и управление. Цели се и подобряването на действията в различни тактически операции и укрепването на сигурността в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    5 2 Отговор
    Браво на НАТО, под неговото крило малките прибалтийски държави са в пълна безопасност и са спокойни за своето добро бъдеще !.
    Като НАТО няма второ , тъй могъщо на света...
    НАТО е нашата упора , то е нашта висота...
  • 2 Венера

    4 2 Отговор
    Вола като рие пръста пада на гърба му.
  • 3 Реалист

    5 0 Отговор
    Този отпред не е ли Силвестър Сталоун? Ахахахаха
  • 4 запасняк

    5 2 Отговор
    и ко стана-условен враг Русия.А уж Нато щеше да се бори с крайните ислямистки райони цялата работа е да има условен враг че да си продават оръжието-те това е братска помощ от империалисти

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "запасняк":

    А ве, тя и Русия уж нямаше да нарушава териториалната цялостност на Украина, ама на де....Латвия, Естония и Литва на се виждат на картата даже, толкова са малки ! А ако ръчи утре Русия да им спретне някой референдум ? Тогава хептем няма да ги видим, така че правилно посъпиха хората, че влязоха в НАТО, пазят си държавицата ! А ти стига си ревал кът вдовица, твойта рашка не е застрашена !

    Коментиран от #6

  • 6 Путин

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Ще нарушавам каквото си искам и ще си го местя от единия крачол в другия когато си искам.
Новини по държави: