17 Март, 2017 15:21 1 478 0

Шотландия: Лондон се страхува от нашия референдум

  • шотландия-
  • ангъс робъртсън-
  • великобритания-
  • референдум-
  • независимост-
  • страх

Ще позволи ли Тереза Мей провеждането на референдум?

Шотландия: Лондон се страхува от нашия референдум - 1
Снимка: БТА/ AP

Шотландските власти смятат, че правителството на Тереза Мей се страхува от провеждането на втори референдум за независимост на Шотландия, съобщи „Индипендънт“.

Един от лидерите на Шотландската национална партия – Ангъс Робъртсън – заяви, че управляващите в Лондон се страхуват да чуят мнението на шотландците.

След проведения референдум за излизане на Великобритания от Европейския съюз в Шотландия отново се заговори за независимост.

По думите на Ангъс Робъртсън шотландският народ трябва да реши своето бъдеще, а не Тереза Мей или управляващите в Шотландия.

Вчера британският министър-председател заяви, че „сега не е моментът“ за референдум за независимост на Шотландия. Тя заяви, че до пролетта на 2019 година няма шанс да бъде направено допитване.

През 2014 година се проведе референдум за независимост на Шотландия. Тогава 55.30% от гласоподавателите гласуваха против отделянето на страната си. Лондон обаче може да приеме или отхвърли предложението за провеждане на нов референдум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: