Last news in Fakti

18 Март, 2017 09:37 1 188 6

Руският елит е инвестирал милиони в бизнеса на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • русия-
  • бизнес

Най-малко 63 лица с руски паспорти или адреси в Русия са купили собственост

Руският елит е инвестирал милиони в бизнеса на Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Представители на руския елит са инвестирали близо 100 милиона долара в сгради на Доналд Тръмп, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от ТАСС.

Медията отбелязва, че по време на предизборната си кампания през 2016 г. американският президент е омаловажил бизнес връзките си с Москва. След встъпването си в длъжност е бил дори още по-категоричен и е заявил, че не е сключвал никакви сделки в Русия.

Руският елит е инвестирал милиони в бизнеса на Тръмп

Само че проверката доказва, че представители на руския елит са инвестирали в сгради на Тръмп на територията на САЩ. Най-малко 63 лица с руски паспорти или адреси в Русия са купили собственост за най-малко 98,4 милиона долара в седем луксозни кули с марката Тръмп в Южна Флорида.

Медиите се позовават на публично достъпни и корпоративни документи и на интервюта. Собствеността, за която става дума, е била на свободна продажба и придобиването й от бизнесмени от Русия не нарушава законите.

Руският елит е инвестирал милиони в бизнеса на Тръмп

Сред купувачите има бизнесмени с политически връзки - бивш директор на базирана в Москва държавна строителна фирма, която работи по обекти на военните и разузнаването, основател на инвестиционна банка в Санкт Петербург и съосновател на конгломерат с интереси в банковото дело, недвижимата собственост и електрониката.

По всичко изглежда, че никой от купувачите не е близък до руския президент Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 7 Отговор
    Сега чичо Трамп, ще им спретне едни нови санкциики и ще им увиснат инвестицииките на ушанките.
  • 2 ььььььььь

    9 2 Отговор
    Невиждам къде е проблема...То президента на САЩ-Буш, имаше общ бизнес с талибана Осама Бен Ладен--и никаква реакция или нападки против Буш даже след като уж !! Бен Ладен им бутна близнаците....Та къде е проблема-или просто поредната жълта сензация...?
  • 3 кроко

    3 8 Отговор
    Във вечно цъфтящата Русия има милион възможности да се направят инвестиции , но тъпите ушанки все в гниещата Америка си влагат крадените пари . нек ся Трамп да им ги вземе!

    Коментиран от #5

  • 4 Бай хой

    7 4 Отговор
    Шорош вложи и продължава да влага милирди в кампанията на килъри. И фалит.
    Ааааааако руснаците са вложили нещо в кампанията на трамп то неминуемо вложенията ще се възвърнат многократно. И да се продължат санкциите, та дори и да се въведат нови в никакъв случай няма да са такива каквито биха могли да бъдат при килъри. ФАКТ.
    Шорошките козячета беснииииииии.

    А кой е по умен и находчив историята определя. Вижте кой си е увеличил рейтинга, влияниета и позициите през последните години. Кой брои за слива днес обаньаньа, шмеркелита ес и нато? Другота е бла бла и избиване на комплекси.
  • 5 кроко

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Е какаво от това, нали руските хакери после ще си ги взмеат обратно от банките им?!

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Аха, ще си ни вземат, на марта у сряда, когаьо цъфнат теменугите.