19 Март, 2017 14:10 2 141 4

Анкара: В Европа се надига вълна от "туркофобия"

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • туркофобия-
  • ес
Анкара: В Европа се надига вълна от "туркофобия" - 1
Снимки: БТА/АР

В Европа се надига вълна от "туркофобия", докато ние посочваме грешките на Европа. Това заяви говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Си Ен Ен Тюрк.

Говорителят обяви, че съществува възможност за организиране на нов митинг в Германия преди турския референдум на 16 април. По повод изявлението на шефа на разузнаването в Берлин, че опитът за преврат в Турция е послужил като повод за масовите чистки в южната съседка от Анкара каза, че това е доказателство за подкрепата на Германия за "терористичната организация", която стои зад преврата.

Анкара: В Европа се надига вълна от "туркофобия"

Анкара: В Европа се надига вълна от "туркофобия"

Той добави, че ако САЩ екстрадират Фетхуллах Гюлен, това ще подобри двустранните отношения. Говорителят на Ердоган съобщи още, че Турция е страна, която се отнася приятелски с чуждестранните инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брей

    19 5 Отговор
    А фесовете, какво очакват да ги заобича някои ли!? И да е имало неутрално настроени към тях едва ли са останали много, след като наддигнаха фереджето и си показаха истинското лице и мисли !
    Време е европейските инвеститори да се позамислят дали няма да осъмнат случайно някои ден с национализирани от султана фирми !?
    Посочвали били грешките на Евтопа, ама на кой му пука за анадолското мнение и какво общо имат те с Европа !?
  • 2 некойси

    13 1 Отговор
    Още действия в тази посока и ще бъде още по-изумен от появата на туркофобски движения в страни от целия свят.
  • 3 Варна

    7 1 Отговор
    Ако можем и да те изхвърлим от Босфора ще е чудно!
  • 4 колю

    2 0 Отговор
    И всички изгонени от Европа турски граждани ,той ще ги подсигури с работа в национализираните със султански указ чужди предприятия . Да му работят за благото ,що ще работят в чужбина. А може и вилаети из великата нова империя да им раздаде да им работим ние. Сигурно и списък си има какво да раздава ,също като нашите кандидат управници .
Новини по държави: