Last news in Fakti

19 Март, 2017 17:14 4 074 24

Защо Тръмп отказа ръкостискане с Меркел? (ВИДЕО И СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • ангела меркел

Президентът не се ръкостиснал с канцлера в Белия дом, защото не чул въпроса й, заяви говорителят на Тръмп

Защо Тръмп отказа ръкостискане с Меркел? (ВИДЕО И СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Конфузната ситуация, при която американският президент Доналд Тръмп не се ръкува с германския канцлер Ангела Меркел по време на пресконференцията в Белия дом в петък, продължава да е обсъждана тема по целия свят.

По-рано през деня от Вашингтон опитаха да замажат ситуацията. Тръмп не се ръкостиснал с Меркел при протоколната снимка в Овалния кабинет на 17 март, защото "не чул какво му казва тя". Така говорителят на Белия дом Шон Спайсър обясни пред списание "Шпигел" причината за нелепата ситуация, предаде ТАСС.

"Не мисля, че той е чул този въпрос", каза Спайсър пред германския седмичник.

Защо Тръмп отказа ръкостискане с Меркел? (ВИДЕО И СНИМКИ)

Защо Тръмп отказа ръкостискане с Меркел? (ВИДЕО И СНИМКИ)

Тръмп посрещна Меркел с подчертано уважение. Той лично я приветства на входа на работната си резиденция, подаде й ръка и след лека прегръдка я въведе в Белия дом.

При протоколната снимка обаче фотографите помолили двамата да си стиснат ръце. Канцлерът се обърна към своя домакин и попита: "Е какво, да си стиснем ръцете?". Той обаче не отговори с ехидна усмивка.

Защо Тръмп отказа ръкостискане с Меркел? (ВИДЕО И СНИМКИ)

Американски медии твърдят, че Тръмп седял до Меркел със замръзнала гримаса на лицето и гледал напред. Не е ясно дали той наистина е чул нейните думи, посочват агенциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    30 8 Отговор
    той се ръкува само с лидерите и себеподобните!!)
    Васалите не се ръкостискат!!!
  • 2 Бат Саше

    16 6 Отговор
    ХА, ХА! Нещо годинките май.... Голяма работа е чичо Тръмп!
  • 3 Бат Саше

    29 5 Отговор
    Ако го е направил нарочно, го признавам!!!
  • 4 123

    6 3 Отговор
    :D :D :D
  • 5 Диди

    4 15 Отговор
    Ксаниба,ти горе на луната ли живееш?Колкото и с различни мнения да са ,то никога не трябва да се игнорира даден лидер,в този случай...Меркел.Етикетът на учтивостта.

    Коментиран от #7

  • 6 Киро цървула

    20 8 Отговор
    Ми то и аз бих се поколебал да я пипна тази !!! Въпрос на хигиена !!!
  • 7 Бат Саше

    10 10 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Той Ксаниба много ясно е написал кой е лидер и кой е васал. Ако Европа нямаше еврейски шефове, нямаше да е на тоя хал и тогава Меркел щеше да е лидер. Тръмп е друго ниво. Дори с всичките си недостатъци е личност институция.
  • 8 рефер

    18 3 Отговор
    Тръмп я пляска, ер доги я рита, орбан я плюе на Германия и трябва истински силен канцлер поне колкото Кол ! Тази женица постави една горда силна държава в положение партер и вече дори ги работят !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 кроко

    5 2 Отговор
    Просто и двамата бяха неадекватни, не че Тръмп е тъпанар. Пък може и да не му пука за протоколаьщ. Обаче ми е интересно Путин как ще се отнесе с нея.
  • 11 Диди

    3 16 Отговор
    Като се говори за Европа,кой според вас е лидерът на тази Европа?Не ми обяснявайте каква политика направи Меркел спрямо бежанците.За отношението на Ердоган към нея и към Германия...човек може само да каже,че тоя е луд и няма да получи внимание,това е тактика от страна на Меркел.За другото малко диктаторче Орбан,не си заслужава....унгарците след време сами ще го свалят.Е Трамп е президент на голямата Америка,но бъдещето ще покаже дали ще има постижения в това,което обеща на америкатците или можеби да не дочака да му свърши мандата и да бъде премахнат с тази политика,която мисли за успешна.Меркел е интелигентна,не трябва да се подценява.Европа ще реши проблема с бежанците,Европа ще пази своите граници,защото друг изход няма,в противен случай рискува да се разпадне.Меркел няма да допусне това.Тя е лидерът на Европа.

    Коментиран от #14

  • 12 Диди

    2 12 Отговор
    Путин ще се отнесе с голям респект към Меркел.Той беше казал,че цени искренността й.
  • 13 Леле

    1 2 Отговор
    Duck face
  • 14 Трол

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Интересно ми е какви хапчета взимаш?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 езоп

    3 0 Отговор
    Не и е подал ръка, понеже се е здрависвал яко с оня преди срещата...
    и не си е мил ръката после
  • 17 Хасан

    5 4 Отговор
    Тръмп си пада по млади и красиви славянки!! Колкото до Меркел, трябва да се спре. не може Германия пак да бъде лидер защото помните какво се случи миналия век.. И сега също почна да подкрепя ПКК терористите,Фето и другите
  • 18 гост

    7 1 Отговор
    Най вероятно е под достойнството му , а и може да го е гнус .

    Коментиран от #22

  • 19 Бай хой

    4 2 Отговор
    Кво се чудите бре? Не помните ли кви пасти яде тая жалка марионетка при предизборната кампания в сащ. .а си и гьонсуратя да се довлече и да се хили ни лук яла ни лук мирисала.
  • 20 mak dak

    3 0 Отговор
    Ми те бабите на тез години наблягат на чесъна
  • 21 mediator37

    1 0 Отговор
    Меркел е пътник, а на Тръмп му предстоят осем години да управлява Америка и света.
  • 22 опала

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Едва ли има нещо гнусно във фрау Меркел. Единственният и грях е че привика безконтролен приток на пришълци имигранти без да и пука че сред тях има и много терористи и просто ще ни съсипят икономиките като дойдат и не работят. В останалото си я бива. Възможно е чичо Дони наистина да не е чул въпроса или да е някакъв вид "ротарианец" - чувал съм, че имало кръгове считат жените за нежелани в присъствието като членска маса? То и доста араби салафити смятат жените за добичета за разплод и робини. Но светските хора по принцип толерират еднакво и жените и мъжете като права - изключвам ТРЕТИ ПОЛ, където мъже да раждат деца... това ми е непонятно да си смениш червата с женски и да вадиш бебета? Вероятно е бил приятнто настроен пил е готино кафе и се е умислил какво хубаво Уиски е е сръбнал за аперитив, а фрау меркел както винаги директно настъпателна го е изненадала и се е оказал неподготвен за такава дипломатическа протоколна изява?

    Коментиран от #23, #24

  • 23 опала

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "опала":

    Но ако съдим по жеста с пръста, към ухото, вероятно е бил замислен и не е чул Меркел или протокол церемониал майстора за ръкостискането? може и на заглъпналост или микрофония да се отдаде това?
  • 24 Ози

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "опала":

    Ефекта се получава и, когато в същият момент ти говорят и опонента събеседник, в случая Меркел и съветник, който ти говори по микрофона в ухото... В един и същи момент се чуват два различни по смисъл разговора и ако си заслушан повече в съветника не успяваш да реагираш на събеседника си...