21 Март, 2017 07:58 3 548 11

Рекс Тилърсън отказа на НАТО, отива в Русия

  • рекс тилърсън-
  • сащ-
  • русия-
  • нато-
  • среща-
  • държавен секретар-
  • китай

Американският дипломат няма да присъства на срещата на НАТО в Брюксел

Рекс Тилърсън отказа на НАТО, отива в Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън планира да пропусне срещата на външните министри от НАТО в началото на месец април, предаде „Вашингтон поуст“.

Дипломатът ще остане на родна земя, където ще пристигне китайският президент Си Дзинпин. Дни по-късно американецът ще посети Русия, обявиха официални източници от Вашингтон.

Пропускането на срещата на НАТО и посещението в Москва може да се разтълкува от съюзниците на САЩ, че американците първо ще обърнат внимание на руснаците. На втори план ще останат по-малките страни, които разчитат на Вашингтон по отношение на сигурността.

Такова мнение изразиха пред „Ройтерс“ двама бивши високопоставени източници. Тилърсън ще пропусне натовската среща в Брюксел на 5-6 април. На 6-7 април китайският държавен глава каца във Вашингтон. Очаква се дни след това държавният секретар на отлети за Москва.

Световните агенции припомнят, че по време на предизборната си кампания и след встъпването си в длъжност президентът Доналд Тръмп на няколко пъти се изказа ласкаво за руския си колега Владимир Путин.

Появиха се индикации за затопляне на отношенията между САЩ и Русия, които при администрацията на Барак Обама достигнаха най-ниската си точка от края на Студената война.

Преди дни Рекс Тилърсън се срещна с китайския президент в Пекин, където двамата обсъдиха нарастващата заплаха от ядрените амбиции и опити на Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    12 26 Отговор
    Заглавието е поднесено така, специално за русофилите, да се кефят, пак ще им пожълтеят прашките.

    Коментиран от #2

  • 2 Киро

    9 17 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Абсолютно!

    Малко да ги понахранят, че иначе ще намалеят яко посещенията в сайта ако се заговори за икономика, рублата, заплатата и пенсията в Расия или пък за това, как живеят крепостниците - любители на Бояришник!

    Но сега ще се появят 3-те потни трола, ще свалят ушанките ядосано и пак ще "раздадат правосъдие" от 468-те си ника с неграмотно написани постове.

    Коментиран от #3, #7, #10

  • 3 Кочо

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Що избяга оня ден -чаках те...
  • 4 до 1 и 2

    16 6 Отговор
    Невиждам нищо лошо ако САЩ и Русия престанат да си ги мерят..От това ще спечели целият свят.Единствено могат да злобеят либералите и техните подлоги-демек вие.Проблема на цял свят са либералните "ценности" които се налагат от политическият елит в САЩ и Европа-а не Изтока или Запада.Досега борбата беше Изтока срещу либералите-а сега е Изтока и Запада срещу тях...Така че ви свършва времето--

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    6 14 Отговор

    До коментар #4 от "до 1 и 2":

    Не си спомням да съм изказвал мнение, че е лошо да се срещнат, това си е лична твоя идея, либерално путиноидче !
  • 6 ВБА

    16 0 Отговор
    Определено, някои от нас виждат сламката в чуждото око, но не виждат гредата в собственото. Зле ни се пише, когато управниците ни са по заинтересовани, какво става в чуждите страни, като почти игнорират действителността в нашата страна и чакат.... да цъфнат налъмите ли? Тежко ни на тези избори, ако за последно не вземат правилните решения отчитайки всички, на първо място сегашни, и бъдещи вътрешни реалии и след това външни такива...
  • 7 Кочо

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Кире де си бе-идвай.Обещавам че многоооооооо ще те обичам.
  • 8 ИСТИНАТА

    15 7 Отговор
    ЕМИ усетил се е къде трябва първо да ходи-при ВЛАСТЕЛИНА на света.
  • 9 Лупи

    16 4 Отговор
    НАТО е организация на САЩ, следователно няма никакъв смисъл секретарката им да се разкарва до щаб квартирата, след като може да реши всичко по телефона. От друга страна и Русия и Китай са опозиция на САЩ и единствения начин за преговори е с официални посещения помежду им, та не виждам нищо странно в новината.
  • 10 кроко

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Кире, само в твоята болна главица се върти въпроса със заплатите и т.н. и освенда си говориш празни приказки без никакви данни, друго не правиш. А колегата ти ссс го хващат бесовете редовно и се чуди как да си намери повод да пише нещо, пък дали е по темата, няма значение за него. Виж статията за Крим какво я е направил снощи. Ссссъселчо, да не би хапчетата да не действат вече?
  • 11 goni

    4 3 Отговор
    Абе, момчета!:) Не разбрахте ли че Европа в досегашният вид си отива!:) Приятелчетата отвъд океана искат едни пари!:) Европа кой знае защо не ще да плати!:) Ами! "Приятелството си е приятелство, ама сиренето е с пари!":) Не мога да повярвам!:) Може ли всичко да е за пари!:) Не с Русия! С Марсианците ще се прегърнат, ако е на сметка!:) Ич да не ви пука!:) Се от некаде пари че дойдат!:)