21 Март, 2017 19:50 1 190 6

Анкара отново поиска Гюлен

  • турция-
  • фетхуллах гюлен-
  • преврат-
  • фетхуллахистка терористична организация-
  • фето

Турският правосъден министър настоя пред американския си колега САЩ да екстрадират проповедника

Анкара отново поиска Гюлен - 1
Снимка: БТА/АР

Турският министър на правосъдието поиска в телефонен разговор с американския си колега екстрадиция на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, съобщи телевизия НТВ.

Живеещият в щата Пенсилвания Гюлен е обвиняван от Анкара за опита за преврат м.г. В разговора Бекир Боздаг е призовал и за временно задържане на Гюлен, който от 1999 г. живее в Пенсилвания.
Разговорът между Боздаг и американския му колега Джеф Сешънс е продължил около половин час.

Анкара обвинява проповедника, че е организирал опита за преврат в Турция на 15 юли чрез мрежа от негови последователи, наричана Фетхуллахистка терористична организация (ФЕТО). Гюлен напълно отрича всички обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    8 2 Отговор
    Ердогане, давай бъди последователен това са поредните ....фашисти....нацисти....които не ти връщат терориста....Май нямаш топки да се озъбиш на Щатите а....С твоите действия Турция ще изпадне в дълбока изолация и си мисля че там и е мястото...Ха дано.

    Коментиран от #6

  • 2 Ел Турко

    0 7 Отговор
    Едва ли. Турция е важен фактор в Близкия изток,Балканите, Европа, Кавказ,Средна Азия.

    Коментиран от #4

  • 3 До дългия

    0 4 Отговор
    Хората казали че на високо мозък не вирее
  • 4 фактор

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ел Турко":

    Никакъв фактор не е.Видяхме как Ердоган отиде да се моли на Путин.Ако се дръвчи на САЩ ще яде още по голям и даже може да я накъсат като дадат част на кюрдите.
  • 5 ДогъзДоган

    0 1 Отговор
    Турция тотално нарушава международни права и няма ли най-после да я турят на мястото и?! Обвинения без доказателства изсмукани от пръстите на краката... Завеждане на искове и дела за произшествия станали на чужда територия и във чужди териториални води това е директна намеса във вътрешни работи на друга държава. Това е агресия която е равна на обявяване на война!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: