21 Март, 2017 21:23 1 036 1

Неочаквана оставка в Париж

  • брюно льо ру

Френският вътрешен министър напусна поста си след започването на предварително разследване

Неочаквана оставка в Париж - 1
Снимка: БТА/АР

Френският вътрешен министър Брюно льо Ру подаде оставка. Новината става факт само няколко часа след като прокуратурата обяви, че започва предварително разследване срещу него.

Льо Ру е заподозрян, че като депутат е предоставил фиктивно работно място на тогава непълнолетните си дъщери като негови парламентарни помощнички, съобщи "Франс 24". От Елисейския дворец побързаха да обявят заместник на Льо Ру. Неговото място ще заеме държавният секретар за външната търговия Матиас Фекъл.

В изявление пред медиите Льо Ру заяви, че не е направил нищо нередно, давайки работата на дъщерите си. Той добави, че подава оставка от уважение към правителството и с цел ръководеното от него вътрешно министерство да може да продължи да се бори с тероризма и заплахите за сигурността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    1 0 Отговор
    Завалийката не направил нищо нередно само дето крал пари от държавата давайки държавни пари на непълнолетните си дъщери които очевидно са нямали нужните квалификации за да изпълняват тази длъжност
Новини по държави: