22 Март, 2017 19:17 905 1

Външно: Няма информация за пострадали българи в Лондон

  • лондон-
  • великобритания-
  • българи-
  • пострадали-
  • външно министерство

Сред ранените в Лондон има трима френски студенти

Външно: Няма информация за пострадали българи в Лондон - 1
Снимка: БТА/ AP

Към момента няма постъпила информация за пострадали българи при нападението в Лондон, съобщиха за Факти.бг от пресцентъра на външно министерство.

Десетима души, сред които трима френски ученици, бяха ранени на Уестминстърския мост, след като автомобил се вряза в тях.

Секунди по-късно шофьорът на колата се опита да влезе на територията на британския парламент, но бе спрян от силите за сигурност. При офанзивата си той рани един полицай, преди да бъде прострелян.

Полицията в британската столица обяви, че разглежда инцидента като терористично нападение. Силите за сигурност призоваха местните граждани да останат спокойни и да избягват района на Уестминстърския мост.

По заповед на полицията станциите на подземната железница в региона бяха затворени. Служителите в британския парламент бяха предупредени да не напускат офисите си. Едва към 19:00 часа българско време започна евакуирането на депутатите.

Заради терористичното нападение Шотландия отложи дебатите за инициирането на втори референдум за независимост на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъйъук

    0 0 Отговор
    как там има атентати?
    отвсякъде оградени с вода
    и по 3 европейски държави
    и пак влизат
    израел отвсякъде по 3 мисюлмански
    държави ама
    не ги кефят за атентати нещо
Новини по държави: