24 Март, 2017 06:31 1 168 3

Даровете, дадени на тероризма

  • националсоциализма-
  • запад-
  • бежанци

Сега, ние живеем в един много по-различен свят. Великобритания обърна гръб на Европа, отхвърляйки интернационализма на ЕС, отровена от политици, които проповядват, че имиграцията е екзистенциална заплаха за националната идентичност. След това, изборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ, бе видян от Орбан и неговите съмишленици като нова възможност - "подарък" - за Унгария.

Това се посочва в анализ на Иън Бурума за Project Syndicate.

Гледната точка на Тръмп спрямо имиграцията - тези прииждащи "изнасилвачи", "терористи", и така нататък - предоставя огромна морална подкрепа на враговете на Запада. Неговият подход "Америка на първо място", ислямофобията, подкрепата на мъченията, и атаките срещу основните медии, се използват много умело от антилибералисти и автократи в световен мащаб, за да бъдат оправдани затварянето на границите и смазването на "враговете на народа" - дори с цената на насилие, когато това е необходимо.

Целият анализ четете във Факти.бг


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Везнев

    13 0 Отговор
    Снимката показва на 100 % бъдещето на Европа---------дано не съм прав....дано...Но събитията от последните години и политиката на бюрократите от Брюксел ме навеждат на тези мрачни мисли. Сравнявайки Европа преди 25 години (живея от 1992 г. в Германия) и сега--разликата е тотална...И то в лоша посока.Казвам го това с голямо съжаление-но това е истината.
  • 2 555

    11 0 Отговор
    Тероризмът е създаден от американците с политически и икономически цели, включително това което днес се слъчва в Европа е планирано от американските тайни служби

    Коментиран от #3

  • 3 555

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    Или инак казано, терористите до някъде са прави - техните страни са опустошени от запада, чийто петролни компании за да се настанят там са сваляли правителства и провокирали граждански войни