Last news in Fakti

26 Март, 2017 10:49 1 407 5

Повалиха зловещ командир на Ал Кайда

  • ал кайда-
  • командир-
  • удари

Смята се, че той стои зад някои от най-ужасяващите атентати през последните години

Американските военновъздушни сили са ликвидирали един от водещите лидери на групировката Ал Кайда, съобщи ABC.

Кари Ясин е считан за един от командирите в групировката. Смята се, че той е отговорен за реализирането на някои от най-мащабните атентати в нейната история.

В това число влизат атаките срещу хотел „Мариот“ в Исламабад и нападението срещу автобуса на националния отбор по крикет на Шри Ланква в района на Лахор.

Той е загинал при бомбардировки в източните части на Афганистан.

„Случилото се с Ясин е доказателство, че терористите, които тормозят невинни хора, няма да избегнат правосъдието“, заяви министъра по отбраната на САЩ Джейм Матис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хуй

    8 2 Отговор
    Един убият...десет създават
  • 2 бой по канчето

    2 5 Отговор
    Почти всички важни фигури в техните редици са избити от американците. Руснаците са специалисти само по цивилното население......

    Коментиран от #3

  • 3 Д'Мин

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "бой по канчето":

    Главатарите са отстрелвани един по един в предградията на формалната столица на ИД Ар-Ракка.
    Според непотвърдена информация в социалните мрежи, бандитите от ИД в момента претърсват града сантиметър по сантиметър за мъжа, който местните вече наричат „Сергей – ловецът на ДАЕШ”. Че храбрият снайперист, който отстрелва един по един „мозъците“ на уродливото формирование ДАЕШ е руснак вече няма и капка съмнение. Особено след видеообръщението на Абу Мохамад ал Аднани, официален говорител на групировката, в което той клейми Русия и обещава, че стрелецът им ще бъде заловен, а главата му набучена на кол.
    Първият лидер на ИД, убит от мистериозния стрелец, е Хамад Абдел Хади. Той е бил застрелян на 13 януари, пише Siria Prospect. Според информацията, той е бил официално лице в шериатския съд на „Ислямска държава”. Абу Мохамед Дернауи е бил убит на 19 януари до дома си в града.
    Най-скорошната смърт е на Абдула Хамад ал Ансари, високопоставен командир от Северен Ирак. Той е бил застрелян на 23 януари.
    Четеш ли? А можеш ли?

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Д'Мин":

    тва в нов фронт или заря го прочете?смехоранко!ислямска държава разбрала че снаипериста е руснак и заплашила че ще го хване и ще види тогава тои!!!!как са разбрали въпросните ислямисти че е руснак?сигурно ги е стрелял с надписани на руски куршуми:))))))))))))!освен това да има руснак в рака е меко казано трудна работа ,щото руснаците нито имат близък плацдарм ,нито пък някакъв особен интерес към града.по-добре да пратят снаипера в палмира или дамаск където би свършил много повече работа в полза на руския интерес,но иначе фантасмагорията ти си я бива и е в стила на всички подобни легенди на руската вата,чиито достоен представител си ти!

    Коментиран от #5

  • 5 555

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Стоянчо,мамин Стоянчо........въпросния е убит при бомбардировка-
    поне да беше прочел.Пък дали е убит вече друг въпрос......нали
    всеки може да провери .Американската демокрация е прозрачна-иди и виж пък после ни кажи на нас невежите....
Новини по държави: