Last news in Fakti

21 Април, 2017 14:27 1 639 10

Атаката в Дортмунд не е терор. Акции стоят в основата

  • дортмунд-
  • бомби-
  • автобус-
  • руснак-
  • акции-
  • отбор-
  • борусия-
  • германия-
  • полиция

Руснак е заподозрян за нападението

Атаката в Дортмунд не е терор. Акции стоят в основата - 1
Снимка: БТА/ AP

Нападението в Дортмунд срещу автобуса на местния футболен тим Борусия не е терористичен акт. Финансови акции стоят в основата на всичко, предаде ДПА.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения в опит за убийство на 28-годишен руснак, който има двойно гражданство. Той бе арестуван от спец полицията близо до град Тюбинген. Заподозрян е за взривовете до буса на германския отбор.

28-годишният немски гражданин с руски корени е заложил около 15 000 евро, че акциите на един от най-големите футболни тимове в страната ще паднат драстично след атаката. При подобен сценарий той би се облагодетелствал финансово.

Още след атаката силите за сигурност изразиха съмнения, че става въпрос за терористичен атентат. На мястото на бомбите беше намерено писмо, отвеждащо към джихадистката групировка „Ислямска държава“. Службите обаче обявиха, че по всяка вероятност е поставено нарочно там с цел да заблуди разследващите.

Заподозреният Сергей В. е бил отседнал в хотела на Борусия (Дортмунд) по време на атаката и от прозореца си е имал изглед към улицата и кофите, където са били поставени експлозивите.

Трите бомби бяха детонирани при преминаването на автобуса на „жълто-черните“ малко преди важния им мач от Шампионската лига срещу Монако. Един от футболистите беше ранен, но за щастие инцидентът се размина без жертви.

Мерките за сигурност в Германия остават повишени след серията терористични атентати в страната и Европа през последните месеци.

След експлозиите двубоят между Борусия и Монако беше отложен за следващия ден, а местните приютиха в домовете си стотици френски привърженици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Azaze

    5 9 Отговор
    Нещо много са се умълчали русофилите тук, дето като излезна новината за взривовете, побързаха пак да плюят по "еврогейовете", Меркел и Сорос, че наводнявали Европа с ислямски терористи, и това бил резултата на безрасъдните им действия...

    Коментиран от #6

  • 2 no name no face no number

    3 2 Отговор
    Това не променя посоченият от теб факт. Мдаа съсипаха ЕС мисля си умишлено и бъдещето ще покаже защо.
  • 3 Пеньо

    4 3 Отговор
    " Атаката в Дортмунд не е терор."

    Да бе, обикновен бизнес е!
  • 4 Дедо Грую

    5 5 Отговор
    Руснакът е виновен! Даже са открили в него ядрена ръчна граната.
    Баба шмеркел лично му я е отнела и по този начин е спасила много орки и еврогейове.
  • 5 WTF

    3 3 Отговор
    По-голяма глупост не съм чувал! Никой не организира бомбен атентат за 15,000 евро, от които данъци биха били 5,000 евро. Просто манипулациите са огромни, замазват положението, че ислямистите са гръмнали, за да спечели гнусната бабишкера изборите. Баш пък и руснак намерили...еми това е то западна Европа!

    Коментиран от #7

  • 6 Бат Саше

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Azaze":

    Еврогейовете (без кавички) и техните поддръжници, сте за плюене по всяко време, без значение кой е сложил бомбата!
  • 7 Azazel

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "WTF":

    Аз пък по-глупав човек от теб не съм чувал. Информацията, с всички подробности и доказателства беше публично обявена, и от нея става ясно, че въпросният руснак (в момента, с немско гражданство), е щял да спечели милиони благодарение на заложените 15 хил. (никъде не се казва, че е щял да спечели 15 хил., ама като си тъп - как да разбереш това, което четеш... ), ама ти, в русофилията и путинолизието си, си толкова заслепен, че си измисли конспирация, за да защитиш честта на тази велика руска нация, от която никога не е произлязъл нито един мошеник, престъпник, крадец или какъвто и да е човек с криминални наклонности, а само чисти и святи славянски войни, чиято единстъвена мисия в живота е да защитават България и православието... И, за твое успокоение, Германия, за разлика от любимата ти Русия, е правова държава и, ако наистина е невинен, чистият и свят руснак, който браниш, ще има възможност да докаже невинността си в съда.
  • 8 Диди

    1 0 Отговор
    Нещо не сте доразбрали...руснакът купува 15.000 обции (от акции) на BVB.Платил е ...мисля,че беше сума от 76.000 евро(взел кредит)и е спекулирал акциите на ВVB да паднат,за да спечели милиони.За да постигне целта си решава да направи този ,,атентат,,. Алчен за пари....сега ще го съдят за опит убийство...планувано убийство.Да му е честито.
  • 9 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Имах предвид тези твои думи АZAZE:
    дето като излезна новината за взривовете, побързаха пак да плюят по "еврогейовете", Меркел и Сорос, че наводнявали Европа с ислямски терористи, и това бил резултата на безрасъдните им действия...
    А с 15000 евро трудно ще стане мильонер, но ако действително е той да си носи последствията разбира се и пак ще кажа, че за разлика от него Сорос и Меркел , както и мнооого други горе високо нама да бъдат наказани и тва ми било демокрация хахаха. Само сменяме думите и колко повече ги сменяме по-лошо става.
  • 10 Диди

    0 0 Отговор
    Безименният,за какви 15.000 евро става въпрос?
Новини по държави: