Last news in Fakti

6 Юни, 2017 09:49 2 363 9

Разкрития за руската намеса в САЩ

  • русия-
  • избори-
  • сащ

Изтекоха документи от Агенцията за национална сигурност

Разкрития за руската намеса в САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Секретни документи от Агенцията за национална сигурност на САЩ разкриват едномесечна програма на руски хакери, насочена срещу елементи на американската изборна система. Документите са били предадени на портала The Intercept.

Докладът е от 5-ти май 2017 г. Това са най-подробните данни, относно руската намеса в американските избори.

Анонимен служител от Агенцията за национална сигурност споделя, че от документа не трябва да се правят широки изводи.

Документът показва, че руските хакери може да са проникнали много по-дълбоко в изборната система на САЩ, то колкото се смяташе до този момент. В него се твърди, че дирекцията на главно разузнаване на Руския генерален щаб. През 2016 г. е бил извършен хакерски удар срещу голяма компания, за да бъдат извлечени данни за софтуерни и хардуерни програми, свързани с изборите. Програмите са били използвани срещу местни организации, свързани с вота.

По последни данни източникът на информацията е Лей Уинър. Той е бивш служител на АНС. Възможно е той да бъде първият обвинен за теч на данни в рамките на администрацията на президента Доналд Тръмп.

От WikiLeaks обявиха, че данните са били предадени на 24-ти май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    80 62 Отговор
    Хахахахаха,то това е като данните,че Саддам имал химическо оръжие.Още го търсят американците и все го няма.Значи или системата им за защита е скапана,щом са я разбили "пияните ушанки" или нещо в цялата тая работа мирише,особено щом има замесен анонимен източник.
  • 2 Очо

    75 64 Отговор
    Ауууууу соросоиди...как ще го преживеете това-ушанките си слагат за президент на САЩ своя пионка...хааахххахаааааааМай идва времето да слагате ушанките.....

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    64 71 Отговор

    До коментар #2 от "Очо":

    ушанките помогнаха на един небалансиран политик да се докопа до власта в Америка, но от това има няколко следствия:
    1-Американците ще подобрят сигурноста на изборната си система
    2-Тръмп показа колко са опасни популистите на самите американци
    3-УШАНКИТЕ ЩЕ СЪРБАТ ПОПАРАТА НА ЕДИН ЖАДЕН ЗА СЛАВА откачалко с непредвидими реакции. Ще има и други ракетни удари като в Сирия. Мисля си че те ВЕЧЕ съжаляват че Тръмп е начело... Така че, не бързай да се радваш.
  • 4 Random

    65 59 Отговор
    Хахаха, кво бе, смятахте че няма да се хванем на номера съз зелдните човечета?
    Затова ли измислихте тая тъпотия?
    Много интересно сега как ще го тълкуват соросоидчетата -
    Щото някак си хем викат че руснаците нищо не могат, хем пък са пробили защитата на сащ?
  • 5 нинова

    56 62 Отговор
    руснаците са известни като гениални в глупостта си. всякакви сложни разработки и акции в края на краищата се оказват в техен минус
  • 6 Sergiy

    54 66 Отговор
    ;)) началото на край на путьо-трамп, започва, московити да вземат попкорн и 24/7 пред PC и нито крачка от него ;)
  • 7 goni

    68 43 Отговор
    Това са пълни глупости! Руснаците ще умрат от смях! Путин го каза в прав текст, ама не му вярват!:) Не че не ги бива, ама чак толкова не могат! " Надценяването на противника е по-опасно от подценяването му". Познайте кой го е казал!:)
  • 8 Дебо

    64 46 Отговор
    Анонимния източник се зове Хилъри Клинтън. Тая жалка женица и пасмината покрай нея няма да мирясат. Много тежко се губи власт от тая пасмина...........мноооого тежко. Големи манипулации за простолюдието...............
  • 9 незнайко

    32 1 Отговор
    Доналд Тръмп се оказа голямо говедо. Интересно дали по този начин на манипулация е спечелил и богатството си? Не е спрял да говори за руска намеса в изборите. Нали е вече президент какво значение има? Започвам да го мразя, особено след като ще прави сделка за оръжие със Саудитска Арабия на стойност ЗАБЕЛЕЖЕТЕ 110 млрд. долара!