6 Юни, 2017 19:15 19 164 11

Пускат Звяра от Корлеоне да умре у дома (ВИДЕО)

  • тото риина-
  • салваторе риина-
  • корлеоне-
  • сицилия-
  • мафия

Италия на нокти след решението на Върховния съд, който позволи на мафиотския бос Тото Риина да умре извън затвора

Пускат Звяра от Корлеоне да умре у дома (ВИДЕО) - 1

Италиански политици и близки на жертви на организираната престъпност реагираха гневно на съдебно решение, което дава възможност боледуващият в затвора мафиотски бос Тото Риина, известен като Звяра, да бъде освободен, за "да умре достойно", предаде "Ройтерс".

Салваторе Тото Риина от малкото сицилианско градче Корлеоне, прочуло се след американския филмов сериал "Кръстникът", влезе зад решетките през 1993 г. Той е известен с изключителната си жестокост и години наред бе "босът на босовете" на сицилианската мафия.

Риина обяви "война срещу държавата" и нареди убийствата на магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино през 1992 г. Двамата бяха взривени при бомбени атентати, в които загинаха общо девет души.

В отговор на молба, подадена от адвокатите на Риина, италианският Върховен съд вчера реши, че той има право "да умре достойно" под домашен арест като всеки друг терминално болен затворник. Смята се, че той страда от рак, проблеми със сърцето и болестта на Паркинсон.

Последна дума има съветът по помилванията в северния италиански град Болоня, където 86-годишният Риина излежава доживотната си присъда. Миналата година съветът отхвърли молба за неговото освобождаване и не е ясно дали сега ще преразгледа позицията си.

Съдът трябва да помни, че човекът, за когото става дума, разкъса на части служители на държавата и заповяда едно малко момче да бъде разтворено в киселина, каза пред вестник "Кориере дела сера" Салваторе Борселино - брат на убития магистрат. Той имаше предвид 13-годишния Джузепе ди Матео, който бе удушен, а тялото му бе разтворено в киселина през 1996 г., за наказание на баща му - бивш член на мафията, започнал да сътрудничи на полицията.

Лидери от различни политически сили също заявиха, че Риина трябва да прекара последните си дни в затвора. "Няма да позволим Риина да се върне в Корлеоне", каза Кармело Мичели - лидер на левоцентристката Демократическа партия в сицилианската столица Палермо.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пор

    99 5 Отговор
    Права и достойнство? Взривява магистрати, разлага деца в киселина и кой знае какво още е направил, но не са могли да докажат. Такъв тип животни нямат права.
  • 2 хлъц

    108 2 Отговор
    Аве италианският съд да не се е побратимил с българския !?
  • 3 Барчо

    51 2 Отговор
    На такива присъдите трябва да бъдат адекватни с извършените от тях престъпления. Око за око, зъб за зъб. Каквото са направили на жертвите си, това и да получат в пълен размер. Сега нямаше да има тези грижи съдът да го пуска или не.
  • 4 БАЙ МИЛЕ

    59 2 Отговор
    ТОЗИ К*******К ТРЯБВАШЕ ДА ГО ИЗПЪРЖАТ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ НА МОМЕНТА....БИЛ БОЛЕН...?ДА ПУКНЕ В ПАНДЕЛАТА ,,ДОСТОЙНО''......

    ИДИЕНТИЧЕН Е СЛУЧАЯ С АЛ МЕГРАХИ,КОЙТО ПОСТАВИ БОМБА В САМОЛЕТА НА ПАН АМ КОЙТО СЕ ВЗРИВИ НАД ЛОКЪРБИ......ОСВОБОДИХА ГО ОТ ЗАТВОРА ЩОТО БИЛ БОЛЕН ОТ РАК....ПОСРЕЩНАХА ГО В ЛИБИЯ КАТО НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ.....

    Е НЕ МОГА ДА Я РАЗБЕРА ТАЗИ ЗАПАДНА ТОЛЕРАНТОСТ И ЧОВЕКОЛЮБИЕ......ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ ИЗКРИВЕНИ РАЗБИРАНИЯ НАВСЯКЪДЕ ПЛЪЗНАХАшИ ТЕРОРИСТИЧНИ АТЕНТАТИ ИМА ПРЕЗ ДЕН....
  • 5 gnida

    32 2 Отговор
    Този няма съвест и няма какво да се коментира за него . Ще коментирам съда - като българския е .....
  • 6 Vasik Atanasova

    29 6 Отговор
    гледал съм документален филм за живота му
    разказван от сина му
    единственото нещо с което не мога да се съглася това е убийството
    на 13 годишното момче
    защото в мафията има неписан закон МОЖЕ ДА СЕ ПРАВЯТ
    ВСЯКАКВИ ГАДОСТИ НО НИКОГА НЕ СЕ ПОСЯГА НА ДЕЦА
    ТОВА Е ПРАВИЛО МЕЖДУ МАФИОТИТЕ ОТ ГОДИНИ
  • 7 jambazina

    33 5 Отговор
    Легендарни прокурори, поклон пред делото им и пред паметта им, като фантастика ми се струва някога в България да имаме такива.
  • 8 знайко

    41 0 Отговор
    Човек има право да умре достойно, ако е живял достойно. И въобще, някой е човек, само ако е човек. Иначе да не търси човешки прв.
  • 9 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    13 6 Отговор
    Да го пуснат за 1 седмица в София,ще стане доста спокойна за напред!!! Респект!!!
  • 10 Хайко

    13 1 Отговор
    На такива изроди никакви помилвания...
    Като тия наще наглите...щели били да ги пускат....и те би ли хора...!!?
    Тоя заслужава да си умре в килията...да го заровят без почести...без погребение....да не се знае изобщо къде му е гроба на тоя уруд...
    Ще убива деца...ццццц
  • 11 Грешник

    0 1 Отговор
    защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
    А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?

    Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда!

    Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си..........
Новини по държави: