7 Юни, 2017 21:28 4 006 12

Сирийски военни към САЩ: Не прекрачвайте "червените линии"

  • сирия-
  • башар асад-
  • дамаск-
  • сащ-
  • русия

Съюз на подкрепящи Асад сили заяви, че ще удари американските позиции в Сирия

Сирийски военни към САЩ: Не прекрачвайте "червените линии" - 1
Снимки: БТА/АР

Военен съюз, биещ се в подкрепа на президента Башар Асад, не изключи варианта да удари американските позиции в Сирия.

В разпространено изявление на негов лидер се посочва, че "сдържаността" на съюза по отношение на американските въздушни удари по правителствените сили ще се изчерпа, ако Вашингтон прекрачи нейните "червени линии", предаде "Ройтерс".

Тази заплаха се съдържа в изявление на "командващия на оперативния щаб на съюзническите на Сирия сили", което бе разпространено от медия на ливанската групировка Хизбула, един от военните съюзници на Асад.

Сред съюзниците на Асад са още Иран и Русия. В изявлението не се посочва дали сред подписалите го е и Москва.

Сирийски военни към САЩ: Не прекрачвайте "червените линии"

"Америка добре знае, че кръвта на синовете на Сирия, на Сирийската арабска армия и съюзниците й, не струва евтино, а тя има капацитетът да удари по позициите им (на САЩ) в Сирия, ако обстоятелствата го наложат", се казва още в изявлението.

САЩ нанесоха вчера въздушни удари по бойци, които заявиха, че са подкрепяни от Иран и представляват заплаха за САЩ и подкрепяните от САЩ сили в Южна Сирия. Това беше втората подобна атака за последните три седмици.

Сирийски военни към САЩ: Не прекрачвайте "червените линии"

Руският министър на външните работи Сергей Лавров окачестви удара на САЩ по проправителствените сили като нарушаване на суверенитета на Сирия, предаде ТАСС.

Разбира се, това е акт на агресия, който нарушава суверенитета и териториалната цялост на Сирия и волно или неволно беше насочен срещу онези сили, които са най-ефективни на терен срещу терористите. Това буди безпокойство у нас, каза Лавров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    34 49 Отговор
    Нормално е башараджиите по стара руска традиция да чертаят червени линии,защото ...просто нямат пари за различни цветове.Проблемът обаче е,че чичо Сам е далтонист:)

    Коментиран от #4

  • 2 Петров

    11 31 Отговор
    Декларациите които се правят от арабите са кьорфишеци. Да удариш по позициите на американците не е зле, но!!! имаш ли здрави гащи? Отговора е не! Русия не е готова да ги защити. Русия просто си тества новите оръжия. На самата Русия от време на време и се иска, но още не е готова за това. Още малко, после ще гледаме.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 асът на асовете

    36 26 Отговор

    До коментар #2 от "Петров":

    Мисля, че моментът за удар срещу САЩ вече е дошъл. На всички вече им писна от тях.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Sergiy

    19 27 Отговор

    До коментар #3 от "асът на асовете":

    "момент за ..... удар... е дошъл", ти дори значения на теззи думи не знаеш. смешници сте, "воини" на кремъл ;)

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Петров":

    Чакай ,много чакаха да унищожат капитализма и " социализъма" да възтържествува в целия свят ,но уви сънищата не се сбъднаха.Та и ти търпение му е майката и чакане да изгние капитализма ,а света се развива.

    Коментиран от #9

  • 7 незнайко

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Sergiy":

    Не е за смях както се изразявате. Вие имате ли собственно виждане по въпроса, или Ви е добре да апострофирате останалите. Покажете позиция по въпроса, ако имате такава!
  • 8 Шаран БГ

    9 2 Отговор
    Най-вероятно е АРМАГЕДОН да се осъществи! Кой, как, защо, колко - няма да има време да си ги задаваме тези въпроси. За сега ще се делим и ще се плюеме..... Особено пък ние - някой вижда ли ни на картата ?
  • 9 Бай хой

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Интересно защо почти всичко технологично което ползваш е произведено или от комунисти или от социалисти? Май загнилите капиталисти нистина завяхват. Най голямата икономика в света е комунистическа. Погледни си компютъра и смартфона и научи къде са произведени.

    Коментиран от #10

  • 10 финанс

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Нещо не си се събудил още -китайската икономика е втора в света с 10 трилиона БВП , американската обаче е 17,5 трилиона БВП
    На глава от населението е 12 893 с/у 54 678

    Коментиран от #11

  • 11 Различен

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "финанс":

    Айде пак от сабахатлям простотии!
    Колко е дългът на ФАЩ и КОЙ основно го държи?
    Тази фашистка държава краде всичко от всеки и пак е длъжница на целия свят! Ако утре Китай си поиска дълговете от ФАЩ, какво ще остане от нея?? Май ще имаме втори Китай, но вече на територията на ФАЩ, което би било и нормалното!

    Коментиран от #12

  • 12 финанс

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Различен":

    Момент друже, навлизаш в теми които до толкова не са ти ясни ,че чак изглеждаш нелепо .
    Дългът на САЩ за който говориш са държавни облигации , от които Китай печели и то добре. Китай може да ги продаде по всяко време . И да ти кажа -те продадоха известна част ,купи ги Япония. Но не може да си поискат парите от САЩ преди падежа ,а те са 10 годишни. Моля ти се не говори подобни глупости.Това е чисто търговска сделка , а не геополитически инструмент както явно си го представяш.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания