Last news in Fakti

7 Юни, 2017 17:37 1 537 0

Япония работи по подобряване на отношенията си Тайван и Китай едновременно

  • тайван-
  • пекин-
  • япония-
  • отношения-
  • съюничество-
  • обмен-
  • политика

Япония развива отношенията си със страни от цялата международна общност

Япония работи по подобряване на отношенията си Тайван и Китай едновременно - 1

Отношенията между Република Китай и Япония се очаква да продължат да се задълбочават независимо от желанието на Токио да подобри връзките си и с Пекин.

Чанг Шу-линг, действащ главен секретар на базираната в Тайпе Асоциация за връзките на Тайван с Япония, направи коментар на изявлението на японския премиер Шинцо Абе, който на свой ред изрази надеждата за бъдещо развитие на връзките с Китай, засилване на обмена и подобряване на сътрудничеството.

Чанг заяви, че Япония се стреми да развива отношенията си с много страни от международната общност. Тайван е една от тяха. Китай също. И в това няма никакво противоречие. Напрежението между Република Китай и Континентален Китай не бива да се пренася на други фронтове. То трябва да остане между тези две страни и да се разреши по мирен и цивилизован начин.

Чанг отбеляза още, че Тайван и Япония наблягат сериозно на обмена на парламентарно и на местно ниво. Общо 24 парламентаристи са посетили Тайван от началото на годината, като същевременно се е осъществил и обмен между правителствата на двете страни.

Асоциацията, занимаващата се с връзките с Япония, бе преименувана по-рано тази година на Асоциация за отношенията между Тайван и Япония, замествайки първоначалната Асоциация на източноазиатските отношения, която действаше 45 години. Промените бяха направени с цел насърчаване на по-тесните връзки между двете страни – това заявиха от Министерство на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА