8 Юни, 2017 14:43 4 552 13

Македония готова да си смени името за НАТО

  • македония-
  • нато-
  • зоран заев

Зоран Заев убеден в членството на страната

Македония готова да си смени името за НАТО - 1
Снимка: БТА/AP

Новият македонски премиер Зоран Заев обяви, че е убеден във влизането на страната в НАТО, съобщи Македонската първа телевизия.

През следващия месец в страната трябва да пристигне генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Очаква се той да даде зелена светлина за влизането на Македония в НАТО.

Заев не изключи и влизането в Алианса под името Бивша югославска република Македония. Условието беше поставено от Гърция. Страната оспорва историческото право над името.

„Дали това ще стане с прибавянето не „бивша югославска република“ или с друг договор, който да не засяга нашата идентичност, ще се разбере през следващите седмици. Това са начините. Можем да приемем временно новото наименование и да продължим с преговорите. Ще преговарям с Гърция за нашето конституционно име. Така ще предвижим и интеграцията си към ЕС. Те знаят, че това е важно и за тях. Ще видим какво ще стане. Надявам се на напредък. Всичко ще се реши през следващите месеци“, заяви Заев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dragula

    3 0 Отговор
    Не е ли вечерен в членството на страната? ;)

    Коментиран от #4

  • 2 АЗ САМ

    16 6 Отговор
    Браво Заев! Дръще се за БГ и всичко ще е ОК !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 райхс марк

    16 4 Отговор
    Ех.......ако Хитлер беше спечелил войната.......................
  • 6 Кума Лиса

    23 8 Отговор
    ,,Браво,, на Заев! Щом е готов да смени името на държавата си Доказа, че във вените му тече чиста робска българска кръв.
  • 7 onq s konq

    13 8 Отговор
    Не е честно така.Редно беше щом Черна гора отива при НАТО,Македония да се обвърже с Русия за да се запази баланса на Балканите.А то така излиза че Путин напразно обиди българите НЕПОПРАВИМО с думите си за азбуката И накрая-ПЪЛЕН ПРОВАЛ НА РУСКАТА ПОЛИТИКА!Както и да е-и без друго Путин си е пътник,но дано новият шеф на Кремъл бъде по читав.
  • 8 гост 2

    12 6 Отговор
    „...Публикувано във факти.бг: Новият македонски премиер Зоран Заев обяви, че е убеден във влизането на страната в НАТО...“ ААА- НЕ- ДОКАТО НЕ ПРИЗНАЕТЕ, ЧЕ НЯМА МАКЕДОНСКА ДЪРЖАВА И ПИСМЕНОСТ ПРЕЗ 9-11 ВЕК ОТ Н.Е., ДОКАТО НЕ СПРЕТЕ ДА НИ КРАДЕТЕ ИСТОРИЯТА, КУЛТУРАТА, ЦАРЕТЕ И ПИСМЕНОСТТА, БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е ПРОТИВ ВЛИЗАНЕТО ВИ В НАТО! НАЛИ СТЕ ДУПЕ И ГАЩИ С РУСИЯ?! ЩО НЕ ВЛЕЗЕТЕ В ОДКБ,А ? ТАМ ВИ Е МЯСТОТО, ДОКАТО НЕ СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ИСТОРИЯТА, КУЛТУРАТА, ПИСМЕНОСТТА И ЦАРЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ПЕРИОДА 715- 1396 Г. ОТ Н.Е.!

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    11 0 Отговор
    Може направо да я нарекат Югозападна България така и историята им ще бъде достоверна.
  • 10 КОНТРА НА ГОСТ 22

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "гост 2":

    ПРОЧЕТИ ТУК ВЪВ ФАКТИ СТАТИЯТА ЗА РУМЪНСКИТЕ ДОХОДИ А И КОМЕНТАРИТЕ ЗА ДА ТИ СА ОТВОРЯТ ЗЪРКЕЛИТЕ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА ТУК КОЯТО УСЪРДНО ЗАЩИТАВАШ.

    Коментиран от #11

  • 11 гост 2

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Съпругът ми получава ПО-ВИСОКА заплата от новите румънски заплати, но тук, в София:)

    Коментиран от #13

  • 12 непознатт

    6 2 Отговор
    Aбе Заев , как ще смениш името на държавата да угодиш на Гърците за едното Нато.Марш в лудницата .
  • 13 гост 3

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост 2":

    Крайно време е София да се отдели от Република България и да стане самостоятелна държава.
Новини по държави: