Last news in Fakti

9 Юни, 2017 10:04 1 850 1

Ислямска държава отново плаши със смърт и насилие

  • ислямска държава-
  • заплахи-
  • белгия

Джихадистите отправиха нови предупреждения към осем страни

Ислямска държава отново плаши със смърт и насилие - 1
Снимка: БТА/АР

Терористичната групировка "Ислямска държава" е отправила нови заплахи към Белгия, САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Канада, Австралия и Италия, съобщават белгийски медии.

Отбелязва се, че заплахата е разпространена през "обичайните канали" на групировката, затова достоверността не се поставя под особено съмнение.

В призива терористите се обръщат към своите "братя" мюсюлмани да избягват обществените места като пазари, улици и паркинги, защото "бойци на халифата ще се взривявят там, ще прегазват хората и ще им режат гърлата".

Медиите съобщават, че белгийските служби за сигурност извършват проверки.

Обществените места в Брюксел, поставени под наблюдението на полиция и военни от края на 2015 г., са все по-охранявани. Патрулиращи полицаи с кучета, обучени да надушват взривни вещества, все по-често могат да бъдат срещнати в паркове и паркинги на търговски обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плашипутаци

    1 0 Отговор
    Плаши пею гаргите
Новини по държави: