9 Юни, 2017 14:49 1 785 1

Опозицията: Брекзит ще има (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • брекзит-
  • избори-
  • тереза мей-
  • джереми корбин-
  • европейски съюз

Преговорите с Брюксел трябва да продължат, заяви лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин

Опозицията: Брекзит ще има (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Преговорите за излизане на Великобритания от ЕС трябва да продължат, заяви днес водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, цитиран от "Ройтерс", след като министър-председателят Тереза Мей не успя да си осигури мнозинство в парламента на изборите.

Мей, чиято Консервативна партия спечели най-много места, даде знак, че ще се възползва от правото си като досегашен премиер първа да се опита да състави правителство, но не е ясно дали ще разполага с необходимата подкрепа да го направи.

Опозицията: Брекзит ще има (СНИМКИ)

Запитан дали преговорите за Брекзит, които би трябвало да започнат на 19 юни, ще бъдат отложени, пред телевизия "Скай нюз" Корбин каза: Те ще трябва да продължат, понеже член 50 (от Лисабонския договор) е задействан, сегашното правителство ще има 11 дни да подготви тези преговори.

Позицията ни е съвсем ясна: искаме Брекзит, даващ приоритет на работните места, така че най-важно ще е сключването на търговско споразумение с Европа, допълни Корбин.

Опозицията: Брекзит ще има (СНИМКИ)

Опозицията: Брекзит ще има (СНИМКИ)

Той изтъкна, че лейбъристите печелят на изборите, тъй като увеличават броя на местата си в парламента и процента на подкрепата си, и заяви, че партията е готова да оглави правителство на малцинството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 консерва

    1 0 Отговор
    Англия ще е по добре без тоя Еврогейски съюз/справка днешния "парад" на психично болните...../.
Новини по държави: