10 Юни, 2017 14:51 10 389 1

Закопчаха показно син на легендарен мафиот (ВИДЕО)

  • мафия-
  • коза ностра-
  • антонио макри-
  • калабрия-
  • комисо-
  • винченцо макри-
  • ндрангета

Наследникът на прочутия италиански бос Антонио Макри е арестуван на бразилско летище 

Винченцо Макри, член на мафиотски клан, развиващ дейност в Холандия и Канада и син на прочутия бос на италианската калабрийска мафия Антонио Макри, е бил арестуван вчера на летище близо до Сао Пауло.

Това съобщиха световните агенции, позовавайки се на полицията в Бразилия и Италия.

Заедно с шестима италиански съучастници той координирал мащабен международен трафик на наркотици от септември 2015 година. 52-годишният Винченцо Макри е един от ръководителите на мафиотския клан "Комисо" от Сидерно, курортно градче в южната италианска област Калабрия.

Кланът е особено активен в Торонто, подчертава италианското министерство на вътрешните работи, което преди време обмисляше да включи Винченцо Макри в списъка на най-издирваните лица на планетата.

Винченцо е син на Антонио Макри, убит при засада в Сидерно през 1975 година по време на първата война за власт в средите на ндрангета, припомня италианската полиция в комюнике. Наричан "босът на двата свята", той бе един от първите предвестници на разпространението ндрангета в чужбина.

От своето малко градче Сидерно той координираше дейността на калабрийската мафия в Канада, САЩ и Австралия. Беше създал връзки и с Коза ностра, сицилианската мафия.

Синът му Винченцо се беше установил през последните години холандския град Алсмер, където се намира най-големият пазар на цветя в света. Там той управляваше големи градинарски дружества, но от известно време живееше в Каракас с фалшив венецуелски паспорт.

Бил е в американски затвор от 1989 до 2002 година за наркотрафик.

В момента Винченцо Макри е задържан в централата на федералната полиция в Сао Пауло, преди да бъде екстрадиран за Италия, уточни бразилската полиция в комюнике.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мафия

    5 3 Отговор
    ТОВА СЕ СЛУЧВА САМО ТАМ НО НЕ И ТУК.
Новини по държави: