Last news in Fakti

12 Юни, 2017 13:45 1 060 0

Сложни преговори: Добра сделка за Брекзит срещу коалиционна подкрепа (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • демократическа юнионистка партия-
  • северна ирландия

Юнионистите от Северна Ирландия се стремят към удобни условия за Брекзит в преговорите с Тереза Мей 

Сложни преговори: Добра сделка за Брекзит срещу коалиционна подкрепа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на северноирландската Демократическа юнионистка партия (ДЮП) Арлийн Фостър ще се стреми в разговорите с Консервативната партия към укрепване на единството на Обединеното кралство и към добро за Северна Ирландия споразумение за Брекзит. Тя заяви това във вестникарска статия, публикувана днес и цитирана от "Ройтерс".

Британската премиерка Тереза Мей се нуждае от 10-те депутати на ДЮП, за да остане на власт, след като не успя да си осигури абсолютно мнозинство след парламентарните избори, състояли се в четвъртък, отбелязва "Ройтерс".

Сложни преговори: Добра сделка за Брекзит срещу коалиционна подкрепа (СНИМКИ)

В статията във вестник "Белфаст телеграф" Фостър изброява три приоритета, сред които е подновяване на работата на местния парламент и на автономното правителство на провинцията, базирано на споразумението за подялба на властта.

Ние имаме ясна политическа платформа, насочена към укрепване на съюза, да работим за добро споразумение за Северна Ирландия при излизането на Обединеното кралство от ЕС, и да положим всички усилия Стормонтът да заработи отново за благото на всички, подчертава Фостър.

Сложни преговори: Добра сделка за Брекзит срещу коалиционна подкрепа (СНИМКИ)

Сложни преговори: Добра сделка за Брекзит срещу коалиционна подкрепа (СНИМКИ)

Ние ще използваме положението, в което се оказваме, за да изпълним онова, което сме обещали, посочва тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: