Last news in Fakti

12 Юни, 2017 14:27 3 687 15

ЕС вади брадвата за Унгария, Полша и Чехия

  • ес-
  • бежанци-
  • унгария

Причината е отказа на страните да приемат бежанци

ЕС вади брадвата за Унгария, Полша и Чехия - 1

Съдебният блок на ЕС ще започне действия срещу Полша, Чехия и Унгария, съобщи „Ройтерс“.

Причината е, че държавите отказват да приемат бежанци в съответствие с квотната система, която беше приета от Съюза. Решението трябва да бъде утвърдено по време на среща във вторник.

Тогава се очаква да бъдат изпратени и уведомителни писма до Варшава, Будапеща и Прага.

Тези писма са първа стъпка към откриването на процедурите за нарушение срещу проявилите се държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така

    59 4 Отговор
    Абсолютно подкрепям тези държави за решението, което са взели и се срамувам от позицията на нашата !
  • 2 Гост

    33 8 Отговор
    Да живее евроГЕЙското робство!
  • 3 ДДДДДД

    44 3 Отговор
    Хората са си прави... Защо трябва да вземат бежанци ????? Първо те не знаят да работят и второ държавата ще ги издържа с парите на данъкоплатците.
  • 4 Факт

    38 1 Отговор
    Диктатура-в чист вид.
  • 5 гост 2

    26 4 Отговор
    Очаквам тези държави да се защитят достойно и считам, че решението на СЕС няма да е в полза на ЕС. Специално за релокация на мигранти , се иска отделното съгласие на всяка държава за това правно действие. Държавата, която не е дала съгласието си, не може да бъде осъдена за това, че не е пожелала да го направи. Така е решила- така е гласувала- с “не“ на поканата за въвеждане на релокация на мигранти на нейна територия. Това се нарича суверенитет на една държава. ЕС първично и вторично законодателство никъде не въвежда изискването за задължителна релокация на мигранти във всички държави- членове на ЕС.
  • 6 гост 2

    13 5 Отговор
    А що се отнася до прием на бежанци, то всяка държава има законното право да заяви- запълнен е капацитета ни за прием на бежанци, и като посочи още причини, да заяви на ЕС, че няма възможност за прием на повече бежанци. Защото, съгласно ЕС закони, “прием на бежанци“ не значи просто да стоят в една палатка 6 месеца, докато им бъде даден или отказан статут, а е правна процедура, която дава ПРАВА на бежанците на територията на тази ЕС държава- право на 6 месечна издръжка, право на здравно осигуряване, право на работа и т.н.
  • 7 Стефан

    34 0 Отговор
    Т.е., каня аз някого на гости, ама после ги натрапвам на комшията, че го и заплашвам, че ще трябва да ми плаща на мен за това, че не иска да приеме моите гости. Нещо те такова се случва. Тези три държави имат държавни глави, не като нас държавна Тиква и продажни "управляващи"...
  • 8 Бай хой

    18 2 Отговор
    България не сеспоменава. Нали другаря бойко борисов бе при меркел и ни уреди със стоици хиляди "бежанци' от Грмания. А медиите ни нито гък. Само колко много се харесвали тиквата и меркелита. Е след гейрбБългария няма да е същата и цяла. На тоя някога хората са утрепали с камъни дядо му а него един ден ще го заклеймят като Българоубиец.
  • 9 Нафарфорий

    30 1 Отговор
    КВИ СА ТИЯ КВОТИ БРЯ!? ТВА Е ВСЕ ЕДНО КОМШИЯТА ДА ПОКАНИ 50 ЧОВЕТА У ТЯХ СИ БЕЗ ДА Е ПИТАЛ СЕМЕЙСТВОТО СИ И ПОСЛЕ ДА МИ КАЖЕ "ВЗЕМИ 30" НЯМА ТАКИВА РАБОТИ! Да живее ОРБАН!
  • 10 ами ние

    21 1 Отговор
    Ех, защо и България не беше вътре ..
  • 11 Тодоров

    22 2 Отговор
    Усещам как с гъзоблизството си към брюкселските бюрократи Бойко Борисов уверено върви към 3 недовършен мандат. Бойко, скъпи пожарникарю, чети коментарите в социалните мрежи и не слушай некадърните си съветници. Правя няколко коментара вече - впрегни си премиерския мозък и мисли за България и българите.

    Коментиран от #12

  • 12 Защото

    19 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тодоров":

    ЕС в 5ози си формат е като мечка със синджир на носа, водена от САЩ
  • 13 аааааааа

    0 1 Отговор
    ДОБРЕ, ЧЕ НАС НИКОЙ НЕ НИ БРОИ ЗА ЖИВИ..
  • 14 емо73канар

    2 0 Отговор
    Националният ПРЕДАТЕЛ Бойко Методиев Борисов да вземе пример от тези страни.
  • 15 гост

    2 0 Отговор
    Меркел дали ги е питала искате ли или не преди да покани зверовете? Май не. Сега като се видя какви проблеми създават, вероятно много от малките страни ще поискат да напуснат съюза точно заради натиска за бежанци. Нахално, нагло и много нередно постъпва ЕС.
Новини по държави: